azedor Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 kupiłen nowego gf 6800 le asusa. odblkołem 4 potoki i 2 vertexy, oraz ustawiłem gpu i ram na 350, 760, ale mma problem ponioewaz karta mi się czasem wiesza w grach, tylko wiesza się na jakieś 5 sekund i potem się odwiesza ;) tzn pracuej dobrze, ponadto wiesza mi się przy teście Fill rate w 3dnmarku 2001 i 2005, naotmiast przy teście fill rate w 3dmarku 2003 działą dobrze. czy zwiększenie napięcie agp by coś pomogło aby karta pracowałą stabilnie ? pytałem się qympla o to to powiedział że to nic nie da bo ten model ma jakieś stabilizatory napięc, co wy o tym sądzicie ? zaznaczam, że karta nie wyświetla żadnych artefaktów w grach więc odlkowane jednostki są chyba dobre. proszę o rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 mi się właśnie wydaje że to przez te twoje modyfikacje. Zrób tak jak było na początku i sprawdź wtedy czy tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szajba. Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 BOŻE !!!!!!! Ludzie do jasnej choroby :P, Asus spiepszył całkowicie chłodzenie na tych swoich 6800, czytałem ze karta muli dlatego, że ciepło z CPU grafy leci prosto na pamiec karty. Wy jako maniacy powinniscie o tym wiedziec od razu jak wydał tą karte :/ Zmień grafe jak chcesz mieć stabilny sprzęt, albo po prostu chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 albo zmien zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Eehehe spróbuj jakieś radiatorki na pamięci założyć, może to cosik da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 czy zwiększenie napięcie agp by coś pomogło aby karta pracowałą stabilnie ? proszę o rade 1565138[/snapback] Jeżeli już to na gpu a nie na agp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 A ja wam mówie że to jakaś wada Asusa. Z zalmanem i chłodzeniem na radiatory, karta 16/6 fabrycznie też się wiesza w grach na 5 sec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Ehh ostro... A z czym się nie wiesza /na standardowych ustawieniach z 8 potokami bez oc/ ?. Jak się przekombinuje to bedzie sie wieszac :). Wy to macie problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 radze poczytac: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=141999&st=0 moze to cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...