kszonek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) Mam takie dwa problemy: 1. Moj komputer niereaguje. Otwieram go lata sobie ta "pałeczka" lata lata lata lata lata... po 3 godzinach nic, wiec cos tu jest nie tak. Czasami uda mi sie wpisac w pasku szybko c: albo d: i wtedy tez mi sie wiesza. Nie pomaga X ani zamknij na dole, zawsze potem jest "zakoncz teraz". Moge sie dostac tylko przez explorator windows na dyski, ale musze chodzic tez przez pasek, czyli c:, bo jak wejde do mojego komputera przez explorator tez sie zawiesza. Podczasinstalacji programów, jak chce zmienic katalog instalacji, i wchodzi mi w moj komputer, program instalacyjny się zawiesza. Poprostu nie mam szans wejsc w moj komputer, jest tak od dawna - jakies 2 tygodnie i co raz bardziej mnie to wkurza, a system ma chyba 3/4 tygodnie. 2. Winrar otwiera mi pliki od 10 do 30 minut, niezaleznie od wielkosci, moze to byc 10 kb, a nawet 200 mb i sa rozne czasy, raz to samo arhiwum otwierał 15, raz 35 minut. Jak otwieram przez emula, czy robie podglad arhiwum tez tak jest. Jak sciagam cos z internetu i robie w przeglądarce otworz za pomoca winrar, sciaga sie raz dwa, ale musze czekac długo za nim sie otworzy. Problkem tez jakies 2 tygodnie temu sie zaczął. Skaniowałem komputer ad-aware personal SE i od samego poczatku mam bitdefendera profesional 8 plus. Bitdefender wykrywa jednego robaka, ale nie moze go skasowac - wykrywa go firewall, ale skanowanie nie. Firewall mozwi ze zablokował działanie i komputer nie jest zarazony. Problemy mnie irytują strasznie, mam nadziejeze cos pomoze, a nie tylko format. Czy instalacja SP2 cos pomoze? Czy spotakł sie ktos z czyms podobnym?Czy wie ktos co moze byc powodem lub jakies rozwiazanie? Z góry dziekuję za pomoc kszonek Edytowane 25 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 wejdź w tryb awaryjny i wtedy zrób skany antywirami lub ad-avare zobacz tym http://download.microsoft.com/download/8/1...wareInstall.exe może pomorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Nic nie pomogło - przeskanowałem nim w normalnym i w awaryjnym. moze to jakis bład rejestru, albo cos :/ Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale juz nie wytrzymuje. musze czekac tyle czasu na otwqarcie sie arhiwum :mur: :mur: :mur: nikt nie miał takiego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Nic nie pomogło - przeskanowałem nim w normalnym i w awaryjnym. moze to jakis bład rejestru, albo cos :/ Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale juz nie wytrzymuje. musze czekac tyle czasu na otwqarcie sie arhiwum :mur: :mur: :mur: nikt nie miał takiego problemu? 1565526[/snapback] jest jeszcze jedna możliwość uszkodzenie a czego nie wiem może dysk sprawdź sobie dysk,są programy do testowania,może uruchom konsolę naprawiania systemu (dysk instalacyjny windowsa z nim można naprawić system) w narzędziach defragmentacja lub sprawdzanie woluminu w poszukiwaniu błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 dysk jest sprawny, niestety mysle ze to cos z windowsem bo w awaryjnym działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 dysk jest sprawny, niestety mysle ze to cos z windowsem bo w awaryjnym działa. 1566155[/snapback] zobacz tajk jak napisałem wcześniej wiem to z mojego doświadczenia kiedyś rozwaliłem windowsa i pomogła konsola naprawiania uruchamiasz ją klawiszem r lub z dysku instalacyjnego znajdź w internecie komendy jakie trzeba wpisać do konsoli po włączeniu jej Chkdsk: Sprawdza dysk w poszukiwaniu błędów i wyświetla raport podsumowujący. chkdsk LiteraDysku /p /r /p : Sprawdza dysk w poszukiwaniu błędów a napotkane naprawia. /r : Lokalizuje bad sectory Jeśli wybierzesz parametr /r automatycznie jest ustawiany i parametr /p. Jeśli komenda jest zastosowana bez żadnych przełączników wtedy żadna naprawa nie ma miejsca. konsola naprawi istniejący system powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Zrobiłem tak i dalej to samo :/ Napisał mi ze naprawił przynajmniej jeden bład na dysku C: Czy mam przeskanowac oinne dyski - d: i e: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) Zrobiłem tak i dalej to samo :/ Napisał mi ze naprawił przynajmniej jeden bład na dysku C: Czy mam przeskanowac oinne dyski - d: i e: ? 1570042[/snapback] w zasadzie konsola naprawia partycję systemową nie wiem czy skan pozostałych coś da ale rozmawiałem ze znajomym informatykiem i stwierdził że może to być pamięć albo grafika jeśli możesz pożycz od kogoś ram i zobacz co się dzieje to jest linka do programu memtest sprawdza on pamięć ale musi pochodzić min. 6 godzin aby coś stwierdzić http://www.memtest.org/ łatwiej i szybciej pożyczyć pamięć sprawdź jeszcze grafikę odpisz co się dzieje to będziemy szukać dalej p.s kszonek zobacz to http://forum.pcmaniak.pl/ftopic5430.php Edytowane 28 Lipca 2005 przez dylus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zainstalowałem system na druga partycję i jest dobrze. Z tamtego topicu nic nie pomogło. Kułcze mam nadzieje ze nie bede muisał robic foirmata :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Powiem Ci tak miałem dokładnie ten sam problem. W Awaryjnym wszystko śmigało a w zwykłym był jakis "mega_lag". Zaczeło sie po instalacji sieci i ustawieniu udostępniania plików... Niestety walczyłem z tym, kombinowałem, spyware, defragmentatory, nic nie pomogło. Ja obstawiam coś z tablicami partycji, albo spójnością danych. Ja miałem dobrze, bo wszystkie dane przerzuciłem na drugi - fizyczny dysk. Więc mogłem spokojnie zrobić format. Tobie też polecam takie rozwiązanie - jeśli masz dostęp do drugiego, w miarę dużego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...