Skocz do zawartości
mihcio.

[hard Help] Jak Rozkręcić Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę wymienić dysk w laptopie (mam Actina Opal)

problem w tym ze jak wykrece wszystkie srubki (oczywiscie bateria,pamiec wyjeta - wszystko to co sie dalo) a jeszcze cos tam trzyma...

Czy tam sa jeszcze jakies zaczepy itp?? Moze sa jakies standardowe?? A moze jest cos sklejone i nic nie zrobie?? Macie jakies pomysly?? Sa tam jakies "dziurki" kt. zastosowania jeszcze nie rozgryzlem... moze cos tam wepchne?? ;)

Nie chce nic polamac, a dysk (pelne 20GB) czeka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze czy dysk nie ma osobnego wejscia? Gdzies z boku czy cos?

Druga sprawa - odkrec klawiature i zobacz cos od tamtej strony. Pamietam, ze z jakims laptopem z P3 - chyba Dell - mialem takie problemy. Okazalo sie, ze oprocz srub od spodu sa jeszcze pod klawiatura jakies mocowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze czy dysk nie ma osobnego wejscia? Gdzies z boku czy cos?

Druga sprawa - odkrec klawiature i zobacz cos od tamtej strony. Pamietam, ze z jakims laptopem z P3 - chyba Dell - mialem takie problemy. Okazalo sie, ze oprocz srub od spodu sa jeszcze pod klawiatura jakies mocowania.

1565515[/snapback]

laptop ma osobne wejscie tylko na pamiec (ale i to wykrecilem i wyjalem w poszukiwaniu "ukrytych" srub)

z klawiatura juz gorzej, nie wiem jak ja wykrecic (wyglada to to jak w zalaczniku) nie wiem jak ta klawiature wyjac, nie ma zadnych widocznych zaczepow itp.

Moze masz pomysl jak wyjac ta klawiature??

post-103768-1122451471_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojego brata w laptopie śrubki wykreca się od spodu, a zdejmuję się pokrywę klawiatury, która jest dodatkowo na plastikowych zatrza.skach

A wygląda to tak

Dołączona grafika

Edytowane przez TomekB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi