Sid Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Na jakimś forum związanym z phreakiem ktoś pytał skąd wziąć taki bajer i jak toto się nazywa ;) Oprócz termita dostał jeszcze jedną odpowiedź tylko zapomnialem nazwy - nić jakaś czy coś. to po naklejeniu i podpaleniu spala się w baaardzo wysokiej temperaturze no i wycina dokładnie, równiutko :) To raczej jako ciekawostka napisałem - no chyba że ktoś chce spróbować to poszukać można na tu czy tu ;) Edytowane 30 Lipca 2005 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Fakt, ale majac do wyboru uzycie jednego brzeszczota do wyzynarki i kilku tarczek do dremela (meczac sie przy tym duzo bardziej), wybor jest chyba oczywisty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Fakt, ale majac do wyboru uzycie jednego brzeszczota do wyzynarki i kilku tarczek do dremela (meczac sie przy tym duzo bardziej), wybor jest chyba oczywisty ;] 1573472[/snapback] Tak jesli sie ma wyzynarke to tak a jesli sie nie ma a ma sie dremel to sie nim wycina i jest do faktycznie trudniejsze iwymaga wiekszej wprawy oraz jest bardziej kosztowne bo tarczki do najtanszych nie naleza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icceman Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam odswiezam temat.. ja wlasnie wycinalem swojego dragonka :) wycilanem gore i okno.. :) robuilem to wyzynarok black @ deker (czy jakos tak) i szlifierka katowa (firmy nie znam) i powiem tak... wyzynarka szla jak maslo w 1 mn blachie.. szlifierka powodowala niestety odpryski lakieru przy krawedzi ciecia wiec goraco polecam wyznarke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
touchthis Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam odswiezam temat.. ja wlasnie wycinalem swojego dragonka :) wycilanem gore i okno.. :) robuilem to wyzynarok black @ deker (czy jakos tak) i szlifierka katowa (firmy nie znam) i powiem tak... wyzynarka szla jak maslo w 1 mn blachie.. szlifierka powodowala niestety odpryski lakieru przy krawedzi ciecia wiec goraco polecam wyznarke 1581739[/snapback] Też mam tej firmy wyżynarkę z brzeszczotem BOSH i jedzie nawet 1,5 mm stal jak kartkę papieru ;) [600 W] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 wyżynarką wcale sie tak fajne nie zakręca ;) a złamana piłka to ok 6zł (twarda boshowska) Powiem wiecej, ja ciłąem miedź 1cm a staszy nawet próbował szyne taka po jakich jeżdziły pociagi, dość twarda, piłka sie zeszlifowała ale przecieło :D Co do wyżynarek, ja mam bosha i chciałbym się zapytać czy inne mają taki prześwit wokół piłki ok 1,5cm? tnąc blache można ją poważnie powyginać zwłaszcza na zakrętach btw, jakich używacie piłek do cięcia pleksy i poliwęglanu, ja do metalu, a wy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 <PelzaK> - to "chłodziwo" to się chyba borol nazywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Woda nie mozna chlodzic w czasie ciecia bo.... <werbel ;P - jakiz ja skromny> rozgrzany metal sie szybko utlenia, czyli koroduje (i to bardzo szybko - wrecz w oczach pllat blacy staje sie platem rdzy):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 ...na moich brzeszczotach do metalu było napisane, żeby chłodzić je olejem podczas cięcia metalu; natomiast podczas cięcia tworzyw sztucznych należy chłodzić (tworzywa B)) wodą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Mi brat wycioł na plaźmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 a jak nie posiadam wiertarki i wyżynarki... to gdzie sie udać aby mi wycieli,do blacharza ??! i ile to by kosztował. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) myślę, że jak pójdziesz do blacharza to będziesz wiedział najlepiej z nas wszystkich.... ino ja bym się bał oddać komuś moją blachę do cięcia :).. a nóż zrobi coś nie po mojej myśli... :lol: Edytowane 5 Września 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...