big Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Mam takie coś USB MSI KT4AV D-Bracket 2 w przednim panelu obudowy. Czy jest możliwość sterowania diodami, które się tam znajdują (jak i czym je ustawić??), np. dostaje wiadomość na gg (miranda), i chciał bym żeby jedna z tych 4 diod migała z zielonej na czerwoną, lub odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Chyba nikt jesxcze czegoś takiego (softu do sterowania tym) nie wymyślił, przynajmniej ja nic o tym nie słyszałem. IMO wątpliwe jest to, żeby się to komuś udało zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 a czy te diody sa podłaczone do jakiejś linii sterującej? czy po prostu wpięte do +5V 0V. oczywiście wszystko dało by się zrobić... napisać odpowiedni plugin do mirandy, aby sterować np wyjściem portu LPT, potem sporzadzić stosowną elektronikę... jednak pytanie brzmi czy gra jest warta świeczki...? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Diody są podpięte do płyty głównej. Coś na pewno tym steruje, bo różne pozycje (świecenia) diod informują mnie o stanie systemu. Tak jest tylko przy uruchamianiu. A potem sobie tylko świecą na zielono. Też mi się wydawało, że to raczej będzie trudne, ale miałem nadzieje ze już ktoś się tym bawił. Pozdrawiam i dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 no to jeśli podpięte są pod mobo.. to widocznie ona tym steruje.. a dokładniej bios... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...