jop Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 przepraszam ze tworze nowy watak ale nie mam czasu na szukanie bo mi sie znowu moze komp zawiesici ! moj problem to: mam plytke glowna bardzo dziwna bo Mercury KNU400X-L na NFORCE2 i wsadzilem na to seprona 2200 (czego nie moge ustawic w biosie i mam atlona 1700xp ale to chyba bios jest stary) i problem polega na tym ze podczas granie (mialem tak 2 razy) nagle dzwiek sie zmodulowal (nie wiem jak to okreslic) i zrobil by sie jakaby lecial przez tube :) i po paru minutkach zawiasil mi sie windows (XP) i pokazal sie niebieski ekran informujac mnie ze cos sie dzieje z urzadzeniami jakimis w biosie (wyladalo to tak jakbym nie robil formatki i wsadzi nowa plyte i procek a uruchomil na stary windowsie) mam nadzieje ze ktos zrozumie moj problemik i mi wyjani o co chodzi dodam jeszcze ze wczesniej czyli uzywajac tego sprzetu przez ok miesiec nic takiego sie nie stalo dopiero od 3 dni tak mam :((( bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 a weź zrestartuj bios, poprzez wyjęcie bateryjki, i zainstaluj system na nowo. Ja miałem płytę MERCURY pod socket423 i też miałem problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 nf2 + winXP to wybuchowa mieszanka tandety sam ostatnio tak jade i spodziewam sie niespodziewanego czas na swiezy windows i jakis pakiet sterkow do plyty proponuje tez zaktualizowac bios - moze masz jakas stara wersje ,ktora juz zostala poprawiona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 prawidlowo, stary bios i widzi athlona nie semprona :> a moze to pamieci? dadzą rade @166fsb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jop Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 tak tak bios jest stary a pamieci sa to @200 i tak chodza ! no wlasnie z tym biosem bym musial powalcyc ale nie zardzo wiem jak :)) jakis link moze koledzy byscie zapodali do malej instrukcji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 znaczy pamięci asynchronicznie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jop Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 tak tak pamiec asynchronicznie ale nie wiem czy to dobrze :)) czy zle ? no i zainstalowalem nowego biosika :)) jak narazie wszystko jest ok a nawet jakby lepiej :))) jakby wszystko szlo szybciej :)) teraz zastanawiam sie jak to podkrecic moze ktos doradz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 pamieci ustaw synchro 1:1 czy tam 100% ;) czy tam auto :D a teraz nam napisz jakie woltaze mozesz ustawiac i naczym. np. napisze ze na cpu od 1.5 do 1.8 na ddr od 2.5 do 2.7 itp, ok ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jop Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 a wiec: :) cpu mam do 2.200 agp (nie wiem bylo to spisałm :) do 1.8 dimm volt (to chyba ramy ?) 2.90 VDD (???) do 2.0 no to chyb o to chodzi tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...