Skocz do zawartości
mis87

Nokia 6600 - Humm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem Nokie 6600.. niby wszystko jest ŁADNIE HOP SIUP a jednak nie..

Kupiłem ja z BLUETOOTH.. podłaczam BLUETOOTH do komputera.. instaluje sterowniki, właczam BT w kompie... wykrywa.. działa.. przesyłam pliki z kompa na telefon i odwrotnie.. ALE.. ale pliki cały czas ida mi do pamieci telefonu.. a chciałbym żeby szły na karte pamieci (mam 256Mb.. i tam jest tyle wolnego..) proszę powiedzcie mi gdzie moge ustawic żeby dane zapisywały sie na karte pamieci a nie do pamieci telefonu.. ehh..

Drugi problem z BLUETOOTH'em Cały czas byłem przekonany ze BLUETOOTH wysyła pliki dosc szybko a tymczasem.. pliki wysylam z predkoscia maks 20kb/s .. dlaczego tak wolno? Czy da sie zmienic predkosc wysylania danych przez BLUETOOTH?

Trzeci problem.. kiedys miałem NOKIE N-gage.. po podłaczeniu USB do telefonu widziałem dodatkowy dysk w kompie.. i normalnie wrzucałam gry do katalogu c/system/apps a tutaj nie wiem jak dostac sie wogole do takiego katalogu? Przez jaki program a moze jest jakas opcja ukryta? Bez tego praktycznie nie wgram gier :/ Wgram jedynie gry w formacie .blz i potem tel sam mi rozpakuje (a takich formatów jest mało... wiekszosc gier jest juz rozpakowana.. i trzeba tylko wrzucic do katalogu c/system/apps .. wiem ze taki katalog jest w NOKIA 6600 bo przegladałam go z menu telefonu (dzięki programowi: file manager.. )

Problem z Nokia PC Suit ze tel go nie widzi wyglada nastepujaco..

Mam taki problem ktorego nie moge rozwiazac a mecze sie od przeszlo dwoch dni.. dzisiaj siedzialem do 4 rano nad tym problemem.. wczoraj do 7 rano .. zarwalem 2 noce ale i tak nie poradzilem sobie.. mianowicie jak zainstaluje sterowniki BT to zainstaluje sie od razu program BlueSoleil (fabryczny) w nim BT działa bez problemu, moge wrzucac pliki jest ok.. niestety za zadne skarby nie moge połaczyc sie przez BlueTooth w programie Nokia PC Suite.. moze ktoś wie o co loto? Czytalem ze nalezy zainstalowac Microsoftowe stery do BT ale taki problem.. mi WIndows ich nie znajduje!! Mam Windows XP Professional.. Humm

Czwarty problem.. wie moze ktoś jak zdejmuje sie obudowe w NOKIA 6600? Chciałbym zdjac żeby przeczyscic troszke telefon, ale nie wiem jak.. w instrukcji ani słowa o tym.. w necie tez nic nie znalazłem

No i piąty mysle ze ostatni problem Mam takze kabel USB do Nokia 6600 (przez kabel dane ida dosc szybko.. wiem ze DUUUUZO szybciej niz przez IrDA ) no i .. sterowniki zaistalowałem podłączam kabel ale.. ale komputer nie wykrywa.. hmm kabel nei jest jakas tam tandeta - FOREVER .. moze ktoś ma jakas rade?

Moze ktoś zna jakies ciekawe programy do komunikacji komputera z telefonem przez BLUETOOTH zebym mial dostep do wszystkich folderow na karcie.. zebym mogl sobie normalnie przezucac pliki jak w programie NOKIA PC SUIT (tutaj moge przerzucac ale tylko przez IrDA (a to strasznie wolno idzie takie wgrywanie gier.. ) a na dodatek widze karte pamieci ale nei widze tych folderow systemowych ( tego, c/system/apps )

Pozdrawiam WAS i proszę bardzo o odpowiedź

Michał

PS. ZNacie moze drodzy przyjaciele jakies ciekawe strony o SYMBIANIE? Z jakimis aplikacjami, grami..?

proszę bardzo o POMOC

Z gory dziekuje

CIAO

mis87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Postaram sie odpowiedziec na kilka z Twoich pytan.

Zeby system widzial telefon jako dysk musisz zainstalowac oprogramowanie nokii. do obslugi telefonu najlepszy program to oxygen phone manager for symbian phones, rozklada on na lopatki badziewny soft nokii. zainstaluj sterowniki do przewodu dku-2 ze strony nokii. jesli chodzi o zapisywanie nokia domyslnie zapisuje pliki w pamieci telefonu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi