westsajd Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam! Mam właśnie taki dylemat. Jaką pastę lepiej kupić? OCZ Ultra 5+ kosztuje 24 zł a AS 5 17-18 zł (ceny z allegro). Czy te 6 zł jest warte 1-2C różnicy? Czytałem różne testy past i OCZ wypada lepiej od AS5 przeważnie o 1-2C a jest tańszy. Jeszcze do tego dochodzi to że AS5 jest więcej o 0,5g. Co wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Między OCZ 5+ a AS5 nie ma roznicy aż 1-2C, przy OCZ płacisz za nazwe głównie, nie wiem co ty za testy widziałeś, że aż 1-2C. Ja bym brał AS5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Między OCZ 5+ a AS5 nie ma roznicy aż 1-2C, przy OCZ płacisz za nazwe głównie, nie wiem co ty za testy widziałeś, że aż 1-2C. Ja bym brał AS5 1565900[/snapback] Wszystkie te pasty są warte siebie nawzajem. Ostatnio kupiłem AS5 i niema żadnej różnicy między nią a pastą Zalman’a CSL 850 (poza tym że przy temperaturach które mam na Procku to AS5 robi się twarda jak kamień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja polecam ArcticCeramique. Warto ze wzgledu na bdb parametry (minimalnie gorsza od OCZ i AS5, zalezy od testu ale 1-2C z moich doswiadczen) a kosztuje dzis 9zl na allegro... (ja kupowalem kiedys za 20). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Polecam ceramique , według mnie jest spox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 O ceramique czytałem, że bardzo skacze temp. ale do końca nie wiem czy to jest prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) Ja bym brał AS 5 :wink: Jest drozsza od ceramika ale jest jej chyba troszkę więcej. Co do ceramique to byl juz kiedys temat i wypowiedzialo sie na jej temat bardzo duzo osob. Duzo osob potwierdzilo ze przy wysokich temperaturach ( ponad 50-55 ) rzeczywiscie moze stracic swoje wlasciwosci przewodnicze. Pzdr Edytowane 25 Lipca 2005 przez _Platinium_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ok czyli jutro zamawiam AS5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 W tym temacie o Ceramique byly glosy ze ona z czasem wysycha i traci swoje wlasciwosci i niektorzy smarowali proca co jakis czas od nowa. Ale ten problem dotyczy tez innych past a jest tez grupa ludzi ktorym temp sie nie zmieniaja niezaleznie od czasu.. wiec mysle ze ma na to wplyw jakis inny czynnik indywidualny dla warunkow w obudowach tych ktorzy mieli ww problem. U mnie ceramique dziala bez zarzutu pomimo uplywajacego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deZZember Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 a ja jeszcze chclailem dodac, ze ceramiqe jest tanszy, ale opakowanie mniejsze (odnosnie AC5), bo ceramique ma 2,5g a Arctic Silver 5 3,5g, takze przeliczcie sobie zl/g i wtedy podejmujcie decyzje. P.S.: podobno AS5 ma obnizona przewodnosc elektryczna, z reszta przeciez nie kladzie sie tego tyle zeby wyplywala poza rdzen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 P.S.: podobno AS5 ma obnizona przewodnosc elektryczna, z reszta przeciez nie kladzie sie tego tyle zeby wyplywala poza rdzen 1584692[/snapback] AS5 nie przewodzi prądu, nawet ktoś testował na tweaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ja polecam AC 5. Warta swojej ceny. A i na pewno nie przewodzi pradu. Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ceramiqe jest tanszy, ale opakowanie mniejsze (odnosnie AC5), bo ceramique ma 2,5g a Arctic Silver 5 3,5g, takze przeliczcie sobie zl/g i wtedy podejmujcie decyzje. 1584692[/snapback] a może nie tyle że opakowanie jest wieksze tylko silver ma wieksza gęstośc i jest cięzszy od ceramique'a a objętość jest pewnie ta sama i na tyle samo starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Mnie też się tak wydaje hary86. Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ale słyszałem, że ceramiqa trzeba co jakiś czas zmieniać (znaczy każdą pastę trzeba kiedyś zmienić ale nie tak często jak np. AS5). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 TEST PAST ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...