Gość fredus Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Mam mały problem z moim zasilaczem (ModeCom 350 GTF) otóż przy graniu moja zasiłka robi sie gorąca jak gram dosyć długo to nawet bardzo gorąca i nie wiem czemu, ale jak otworze obudowe to robi sie prawie zimny :blink: wiec nie wiem czemu mu tak goraco przy zamknietej obudowie natomiast jak siedze na necie słucham muzy to nie nagrzewa sie PROSZE POWIEDZCIE OCO CHODZI :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Dołóż jakiś wiatrak co wciąga powietrze do budy. Powinno być lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 e- to proste jak drut. W czasie gierkowania Procek i grafika chce dużo prądu. Procek sie grzeje i podnosi temperatute w skrzynce a grafika robi to samo i jeszcze dysk się dołancza z grzaniem. to ciepłe powietrze przelatuje przez zasiłke a ten musi dac powera i też sie grzeje. 1+1+1+1 wynik jest prosty.//Musi sie grzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Powodow moze byc kilka: 1. W czasie grania komp ciagnie wiecej pradu niz z czasie surfowania po sieci wiec wzrasta obciazenie zasilacza, a co za tym idzie rowniez temperatura. 2. W czasie grania pozostale podzespoly kompa (procesor, grafa itp.) grzeja sie potrafia sie grzac DUZO bardziej niz w czasie lazenia po sieci, wiec jesli masz kiepski obieg powietrza w budzie to zasilacz bedzie "chlodzony" powietrzem nagrzanym wczesniej przez inne bebechy. 3. Mogl nawalic wiatrak w zasilaczu. Raczej malo prawdopodobne, ale zdarza sie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 scazi temperature procka mam przy graniu jakies max 43*C przy zamknietej budzie i mam jeszcze zamontowany z tyłu obudowy jakis lipny wiatrak wyciagający powietrze ale zmieniam niedługo na Arctic cooling fan 3 TC wiec powinno byc lepiej chociarz jak grałem w Roller coaster tycoon 3 na max ustawieniach to nie był gorący wiec to chyba zalezy od temperatury otoczenia a i jeszcze jedno jak zamontowałem stary boxowy wiatrak Intela zeby wciągał powietrze z przodu obudowy to było pieknie ale niestety musiałem go zdemontowac bo był cholernie głosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...