Skocz do zawartości
Gość fredus

Czemu Mój Zasilacz Tak Sie Grzeje Prz Graniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z moim zasilaczem (ModeCom 350 GTF) otóż przy graniu moja zasiłka robi sie gorąca jak gram dosyć długo to nawet bardzo gorąca i nie wiem czemu, ale jak otworze obudowe to robi sie prawie zimny :blink: wiec nie wiem czemu mu tak goraco przy zamknietej obudowie natomiast jak siedze na necie słucham muzy to nie nagrzewa sie PROSZE POWIEDZCIE OCO CHODZI :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e- to proste jak drut. W czasie gierkowania Procek i grafika chce dużo prądu. Procek sie grzeje i podnosi temperatute w skrzynce a grafika robi to samo i jeszcze dysk się dołancza z grzaniem. to ciepłe powietrze przelatuje przez zasiłke a ten musi dac powera i też sie grzeje. 1+1+1+1 wynik jest prosty.//Musi sie grzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodow moze byc kilka:

1. W czasie grania komp ciagnie wiecej pradu niz z czasie surfowania po sieci wiec wzrasta obciazenie zasilacza, a co za tym idzie rowniez temperatura.

2. W czasie grania pozostale podzespoly kompa (procesor, grafa itp.) grzeja sie potrafia sie grzac DUZO bardziej niz w czasie lazenia po sieci, wiec jesli masz kiepski obieg powietrza w budzie to zasilacz bedzie "chlodzony" powietrzem nagrzanym wczesniej przez inne bebechy.

3. Mogl nawalic wiatrak w zasilaczu. Raczej malo prawdopodobne, ale zdarza sie.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scazi temperature procka mam przy graniu jakies max 43*C przy zamknietej budzie i mam jeszcze zamontowany z tyłu obudowy jakis lipny wiatrak wyciagający powietrze ale zmieniam niedługo na Arctic cooling fan 3 TC wiec powinno byc lepiej chociarz jak grałem w Roller coaster tycoon 3 na max ustawieniach to nie był gorący wiec to chyba zalezy od temperatury otoczenia a i jeszcze jedno jak zamontowałem stary boxowy wiatrak Intela zeby wciągał powietrze z przodu obudowy to było pieknie ale niestety musiałem go zdemontowac bo był cholernie głosny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi