seba-st Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam, mam mały problem :( . Otóż nie działa mi pewna strona forum ( http://www.pchelp.rar.pl/ ), pomimo iż na Windowsie działa wyśmienicie. Próbowałem korzystać z różnych przeglądarek i ciągle to samo: tytuł strony u góry się ładuje ale już treść strony nie chce się ładować i wypluwa standardowy błąd: "Połączenie ze zdalnym serwerem nie powiodło się.". Dodam że zarowno ten problem mam na Debianie, jak i na Ubuntu. Kilka dni wczesniej strona działała normalnie. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) sprawdź adresy DNS-ów w /etc/resolv.conf edit: ale najpierw wyczyść cache przeglądarki Edytowane 25 Lipca 2005 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 a moze masz zle MTU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba-st Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Wyczyszczenie cache nic nie daje, bo to nie zalezy od przeglądarki. No w /etc/resolv.conf mam chyba wszytsko dobrze (dwie wartości: "search" & "nameserver"). A jak zobaczyć czy mam złe MTU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...