Gość Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) Wydaje mi sie ze lepiej wziąć tego Samsunga chociazby dlatego ze jest na SATA. Tak pozatym to dyski maja praktycznie te same paremetry, oba 7200 rpm, oba po 8MB cache. Jesli ci nie zalezy na SATA to bierz Maxtora i za reszte kasy idz na piwo P.S. patrz tez na gwarancje, dobrze zeby na dysk bylo conajmniej 36 miesiecy Edytowane 25 Lipca 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Tjaaa, Nyny masz race'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 JA bym teraz kupował tylko i wyłącznie SATA. Przy małych dyskach sprawdzaj głównie gwarancję. Bo dyski sie technicznie nie różnią wiele. A gwarancji to warto mieć te 5 lat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molwoj Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Może zdradzisz gdzie tak tanio można kupić tego samsunga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Chociażby TU: http://allegro.pl/show_item.php?item=58204089 Caviary jeszcze tańsze: http://allegro.pl/show_item.php?item=58931073 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Małe pytanko mam, a czym się różni Sata od ATA ? Szybkością transferu ? Czy dyski Sata podpina się innym złączem które jest tylko w pł. głównych które go posiadają np. niektóre płyty mają Sata raid ? A co to jest Sata Raid? Proszę o wyrozumiałość. Nie chciałbym być wyśmiany. Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) zavader Te Caviary z aukcji mają tylko 2 miechy gwary. Spylon Sata jest nowsze, złącze jest inne tzn. kabel jest dużo węższy niż taśma ATA, teoretyczna szybkość Sata I to 150 MB, a Sata II 300 MB, więc powinny być w teorii szybsze od dysków ATA, ale Sata I praktycznie ma identyczną prędkość jak ATA 133... Edytowane 30 Lipca 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Myśle, że ten artykuł Ci pomoże: SATA A tu z "encyklopedii": SATA - Definicja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Dzięki chłopaki już skumałem o co chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Chociażby TU: 1573470[/snapback] tanio ale wersje z 2mb cache :) pozatym też pytanie: który dysk będzie lepszy:(80Gb 7200rpm 8mb cache pod ATA) Maxtor, Samsung, czy WD ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 maxtory sie grzeją ! bierz samsunga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Bierz Samsunga , ja będę brał ale 200GB na SATA 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Ja mam Samsunga sp0812N 80 GB, 7200, 8 Mb cache ale ATA :) Wtedy co go kupywałem brałem praktycznie w ciemno negatywnie nastawiony do tego dysku, ale był mi potrzebny :) I co się okazało, że jednak myliłem się :) Ku mojemu zskoczeniu, cichy, mało się grzeje i szybki :D Kupywałem go ok roku temu :) Polecam teraz Samsungi :) Mam jeszcze 40 Gb Maxtora, ale niestety go słychać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...