Skocz do zawartości
11111

Czym Czyscic Lcd?

Rekomendowane odpowiedzi

oki mam problem... siostra umazala paluchem monitor bo cos tam pokazywala ..... n/c... nie wiem jak to wyczyscic... przejechalbym to szmatka... ale gdzies wyczytalem ze mozna zetrzec powloke antyrefleksyjna... wiem ze sa takie srodki do czyszczenia... ale nie mam na to czasu bo jutro wyjezdzam a musze ojcu zostawic monitor szysty... :] z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czyszczę swego crt-ka taką ściereczką niebieską z mikrofibry i naprawdę to działa, nie ma żadnych smug, odbitych palców, śladów itp, nie trzeba używać pronta i płynów wszelakiej maści do szyb, wystarczy tylko przetrzeć na sucho (można też chuchnąć na szybkę monitora i przetrzeć rzecz jasna :lol:) . Cena takiej ściereczki to od 5 zł w górę. Efekt gwarantowany. Ścierkę można potem wyprać, swych właściwości nie straci aż tak szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze taki plyn jak do mycia okularow sie uzywa?? jak na sucho czyscimy to zdziera sie powloka antyreflexowa - taki cos co zapobiega odbijaniu sie swiatla od powierzchni ekranu.....

wlasnie plyn taki w optyku tez 5zl kosztuje... a wiem, ze CRT zajebiscie sie tym czysci... ani sladu nie ma po tym i po palcach...

p-z-d-r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj Mikeb jakiś ty delikatny :) Włóź monitorek do zmywarki i po ptokach :) Albo załóź folię :lol: a nieprzyjemnie plamy znikną :lol:

1571255[/snapback]

Spylon brutalu, najlepiej to domestosem i szczotką ryżową - niedosc ze odciski palcow usunie to i wszystkie bakterie przy okazji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A JA UŻYWAM : ŚCIERECZKA Z MIKRO FIBRY ZA 5ZŁ + MINERALNA SCHŁODZONA DO -24`C PROSTO Z LODUWECZKI

SPOSÓB

OTWOŻYĆ LODOOWECZKĘ WYJĄĆ BUTELECZKĘ NALAĆ KUFELEK TAKI 0,5L I ODSTAWIĆ DO POOŻNIEJSZEGO SPOŻYCIA

KROK 2: -- KROPELKĘ MINERALKI NA ŚCIERECZKĘ I JEDZIEMY PO LCDKU

ALE DELIKATNIE BO MOŻNA USZKODZIĆ I NAROBIĆ BAD PIXELI

AHA NIE ZAPOMNIJCIE O ZAMYKANIU LODÓWECZKI BO BĘDZIE PISZCZEĆ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam ani pronto, ani płynu do szyb. Użyj delikatnej zwilżonej ciepłą wodą ściereczki i nie korzystaj z żadnych wynalazków.

1578102[/snapback]

jasne <_< po wodzie to dopiero smugi beda Edytowane przez cherubim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie :D Sam stałem przed dylematem czym czyścic monitor lcd. Prób było wiele różnymi środkami. Niestety wyniki były mierne. Poczytałem co napisali w instrukcji + rady innych użytkowników. Żadnych smug (warunkiem jest też ściereczka- polecam vilede z mikrofibry) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czyszczę płynem do mycia szyb. I działa bardzo dobrze.

1571995[/snapback]

Ja ostatnio myłem płynem do szyb (bo mi muchy "zanieczyściły" panel swoimi odchodami :D)i czyściłem zwykłą watą higieniczną (jałową oczywiście) co sie w aptece kupuje (2zł)- rewelka - tylko trzeba dobrze "wypolerować"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi