Aduke Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Zamierzam kupić jakiegoś geforce 6600 pcie. Po przegladnieciu wielu tematów zauważyłem że wiele osób narzeka na geforce 6600 gigabyte i leadtecka pcie. Podobno syczą i wydają piski, a także mają słabą jakoś obrazu. ( mają jakieś słabe filtry czy coś tam ). Interesuje mnie opinia uzytkowników tych kart. Czy mają ciche wentylatorki, tak ja u leadtecka 6600 -td 128 mb pcie ? Jak się podkręcają ? (osiągalne 500/570 ) ? Czy syczą lub piszczą podczas pracy ? Czekam na wasze opinie z uzytkowania tych kart... Asus http://www.imperium.net.pl/asus-6600-128mb...cie-p-5283.html Msi http://www.imperium.net.pl/msi-6600td-128m...cie-p-5027.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisticGohan Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 jesli juz msi to polecam wersje diamond, to praktycznie GT (ddr3) z zanizonymi zegarami, moj diamond na agp idzie sobie super stabilnie na 575/575(1150)mhz [gpu/mem] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) ja mam leadteka, tyle że na agp, ale wentylator jest taki sam jak w wersji pci-e. Karta nie piszczy ani nie syczy, niewiem skąd to niektórzy biorą :). Odnośnie głośności pracy - przy 100% procentach, owszem wentylator generuje szum. Nie duży, ale jednak denerwujący. Na szczeście po zmiejszeniu obrotów w trybie 2D do 50% wentylator staje się niesłyszalny :) Edytowane 26 Lipca 2005 przez Noah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduke Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 hmn no tak dzięki za odpowiedź, ale nie chodzi mi o gt, za duzo kosztują dla mnie. Nikt nie ma msi 6600 czy asusa 6600 128 mb ? (nie chodzi mi o gt !!! nie GT sorry ze wczesniej tego nei zaznaczyłem...) Do MisticGohan: Twoja karta ma ciche chłodznie ? Raczej jej nie kupie za mało kaski (karta kosztuje chyba 629 zł) mam a jescze kupuje inne podzespoły. Chodzi mi o karty do 500 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisticGohan Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Do MisticGohan: Twoja karta ma ciche chłodznie ? Raczej jej nie kupie za mało kaski (karta kosztuje chyba 629 zł) mam a jescze kupuje inne podzespoły. Chodzi mi o karty do 500 zł. 1566867[/snapback] do przedwczoraj myslalem ze ciche, ale zainstalowalem expertool i sie okazalo dopieor jak bardzo mi halasowala ;), po skreceniu obrotow do 60% kompa nie slychac, natomiast na normalnych lekko sobie szumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Kupuj Diamonda w esc.pl za 539zl. Z tej karty napewno bedziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduke Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Dzięki za pomoc w wyborze !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...