Mikelos Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 kolejne pytanie z serii banalnych: gdzie co i jak podpiac miernik zeby odczytac napiecia podawane przez zasilacz? wstyd sie przyznac ale jakos nie mialem okazji tego robic wiec pytam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) kolejne pytanie z serii banalnych: gdzie co i jak podpiac miernik zeby odczytac napiecia podawane przez zasilacz? wstyd sie przyznac ale jakos nie mialem okazji tego robic wiec pytam... 1566344[/snapback] ZOBACZ TUTAJ Wstyd się przyznać że nie szukałeś :)? Molex. A dokładniej to żółty kabelek to 12V, czerwony to 5V a dwa czarne to masa. Edytowane 25 Lipca 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 http://www.neotec.pl/page.php?id=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Po prostu dajesz i przy którym miernik coś złapie to znaczy, że tu jest i patrzysz jakie napięcie i chyba sie skapniesz, który to 5V, który 12V i kiedy jest ~7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 widze ze koledzy wyzej nie mietrza wogole napeicia 3.3V :) czarny+pomaranczowy = 3.3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Ja mierzyłem, bo nie mam w płycie dodatkowego gniazda i tam, a jak On ma to mu powiem i bedzie szukał i coś pokombinuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Panowie.. pamiętajcie, że z jest wiele zasilaczy z np.: zdublowaną linią 12V. Wtedy trzeba mierzyć we wtyczce ATX. (To wyżej pisałem dla potomności, gdyby ktos kiedyś szukał) Jakby co, to opisy elektryczne łaczy są w tzw. HWB - poszukajcie na google tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Aha zapomniałem, a ten chieftec, któreto Ty masz to [chyba] ma tak... A mój MGB raczej nie... (nawet na pewno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...