ck_@rL Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam. Jako ze siedze w USA chce wykorzystac ten fakt i kupic tu troche czesci do kompa. Prosze Was o jakies opinie i ewentualne propozycje. Jestem zdecydowany na AMD takze "a moze Intel" nie wchodzi w gre. Komp bedzie sluzyl do biurowo-internetowo- grania ;). W domku czeka chlodzenie wodne takze nie martwie sie o chlodzenie (powinienem?). Oczywiscie bede sie staral z niego wycisnoc co sie da. AMD Athlon 64 3200+ Venice $190.00 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D $129.50 Wydaje mi sie najlepsza w tej cenie. Ewentualnie moze troche poczekac na 7800GT(?). MSI RX800XL $292.00 Zasilka musi byc mocna i najlepiej modular.Ale zastanawiam sie czy nie kupic np. OCZ ModStream 520W z jedna mocna linia. Antec NeoPower ATX 480W $99.00 Wybralem ocz value vx bo chce wykorzystac troche wyzsze napiecie jakie mi dostarczy DFI, poza tym cena jest nizsza od TCCD. OCZ 1GB (2 x 512MB) Model OCZ4001024ELDCGEVX-K $147.75 Dyski chce puscic w raid 0, do tego mam jeszcze stara Baracude ktora bedzie jako dysk wymienny. 2x HITACHI Deskstar 7K80 80GB 7200 RPM SATA II $107.50 Nagrywarka moze byc do zmiany, myslem o benq jeszcze ale jest drozszy. NEC ND-3540A $44.00 Oraz dwa wentyle na chlodnice. 2x AeroCool TURBINE 2000 120mm $29.98 Suma = $1,039.73 maksymalnie chce przeznaczyc na komputer 1k$ +|- 50$. wszytko to chcialem kupic na www.newegg.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137731 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=50126&st=1590 <- przegladnij ostatni kilka stron, takich zestawow jak podales jest pelno i troche jeszcze ;/ a jesli chodzi o moja opinie to 2x 80gb to troche malo wg mnie, nie wiele drozej (pewnie jakies 10-15$ na dysk) powinienes kupic 160gb pozatym ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Dzieki i sorki za spam. Ale mam net z modemu podzielony na 3 kompy :mur: . 160gb kosztuje okolo 30$ drozej, a zalezy mi na dwoch. Edytowane 26 Lipca 2005 przez ck_@rL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Polecałbym raczej Seagate, coś do Deskstarów nie mam zaufania. A przynajmiej ciszę będziesz miał w kompie :P 2x 80 -> przemyśl to, bo 160 GB w tej cenie, to troszkę nieekonomiczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Polecałbym raczej Seagate, coś do Deskstarów nie mam zaufania. A przynajmiej ciszę będziesz miał w kompie :P 1566605[/snapback] Tutaj to popisałeś się swoją niewiedzą..... :mur: Dyski Segate są cichsze od dysków Hitachi??? - głupoty piszesz..... Miałeś w ogóle dyski Hitachi Deskstar??? -bo chyba nie. Co do awaryjności, to odkąd produkcję od IBM przejął Hitachi z dyskami jest wszystko w porządku. Napewno są dużo mniej awaryjne od dysków Segate. Mam 5 dysków Hitachi Deskstar od roku czasu i z żadnym nie mam kłopotów. Co do 2x 80 - jeżeli zależy Ci na dwóch... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Z tego co czytalem to dyski hitachi wypadaja lepiej pod wieloma wzgledami od seagate`ow. Zalezy mi na dwoch bo chce je polaczyc w macierz raid, a co do wielkosci to wydaje mi sie ze bedzie ok, bo ostatnie 3 lata przesiedzialem na 40gb baracudzie. Czy ktos moze jeszcze cos powiedziec na temat zasilacza bo jest to moja bolaczka teraz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 antec wg mnie jest ok, duzy test zasilaczy jest na benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...