Skocz do zawartości
angel554

Połączenie Sieciowe Nie Włącza Się Ze Startemwindy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zainstalowałem windowsa i mam problemik.

Połączenie sieciowe (LAN) nie włącza się automatycznie przy starcie windowsa. Czasem ikonka dwóch komputerków pojawia się a czasem nie. Problem jest tyle ciekawy że jeśli ikonka się nie załaduje to muszę kliknąć na Połączenia sieciowe i natychmiast ikonka sieci już się pokazuje w prawym dolnym rogu. To problem włączać menu połączeń sieciowych za każdym razem :/

Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ikonka nie pokaze ci sie na pasku to nie masz wogle sieci?

Moze poprostu ikonka sie ukrywa gdy jest nie aktywna lub adres dla twojego komputera przydzielany jest przez jakis DHCP z routera lub serwera który działa b. wolno lub czasami sie zawiesza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ikonka się nie pokazuje to interenetu ani sieci nie ma, ale natychamist jak tylko wejdę do Moje miejsca sieciowe>Połączenia... to ikonki się pokazują i net i sieci działają ... Nie rozumie tego...

Czekam po starcie windowsa 5 minut i ikonki się nie pojawiają i jestem zmuszony aby wejść do Moje miejsca sieciowe>Połączenia... - i wtedy już wszystko działa...

BARDZO PROSZĘ O POMOC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bezpośrednia sieć kablowa. I ikonka pojawi się dopiero gdy wejdę do ustawień sieciowych - wygląda to jakby windows zapominał załadować tych ikonek - a po wejściu do ustawień sieciowych- zobaczył je - i przypomniał sobie że muszą być też załadowane...

PS. Może to wina preftech - nie wiem dlaczego - ale ten katalog jest u mnie pusty :/ :/ Ciągle - mimo że w rejestrze go nie wyłączałem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi