Skocz do zawartości
Tomek^^

Padł Ti 4200, co robic? :((

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno odpalilem gierke, i zauwazylem ze tekstury dziwnie sie piernicza, i jak zwiekszylem detale terenu -zwiecha. Po restarcie moim oczom ukazala sie rewa kolorow, w postci pionowych pasow przypominajcych tecze. Karta chodzila nie krecona, jedynie wczesniej troche z niej wyciskalem (przeszla 3dmarka na maxymalych taktowaniach z expertoolla), gralem nawet wczesniej i nic. Oczywiscie karta leci do serwisu, ale mam problem, bo teraaz expertool pokazuje taktowanie pamieci jako 405, a nie 513 i max to 49 !!?! Nie wiem co teraz robic. Czy wyslac tak jak jest, czy zepsuc do konca...

Prosze pomozcie, juz nie wyrabiam...

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Jak widzisz mam ta karte i raz na jakis czas zdarza sie ze pojawia sie takie szlaczki, ale u mnie wystarczy odciac zasilanie, wlaczyc je i uruchomic kompa i problemu nie ma.

Takie rzeczy czesto zdarzaja sie posiadaczom tej karty wiec jako nieosobniony przypadek nie robie nic w tej sprawie bo co to da.

W sklepie gdzie ja kupilem gosciu powiedzial za ta karta moze miec skopane oddawanie elektronow z ukladu, ale nie wiem czy to prawda i czy wogole takie cos ma prawo bycia.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Jak widzisz mam ta karte i raz na jakis czas zdarza sie ze pojawia sie takie szlaczki, ale u mnie wystarczy odciac zasilanie, wlaczyc je i uruchomic kompa i problemu nie ma.

Takie rzeczy czesto zdarzaja sie posiadaczom tej karty wiec jako nieosobniony przypadek nie robie nic w tej sprawie bo co to da.

W sklepie gdzie ja kupilem gosciu powiedzial za ta karta moze miec skopane oddawanie elektronow z ukladu, ale nie wiem czy to prawda i czy wogole takie cos ma prawo bycia.

Pozdrowka

gainward ma dobry servis i jest to wada tej karty wiemienia ja na nowa

poszukaj na forum bylo juz pare postow o padajacych gainwardach ti4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z taktowaniami nie dotyczy tylko Gainwardów. Ja na ASUS`ie tesh się z tym męczyłem. Poprostu złe wartości wpisały się gdzieś w rejestrze i trudno je wywalić. Nie pomaga ani reinstlka detonatorów, ani defaultowanie ustawienia.

Najprostrzym sposobem jest przerzucenie się z Expert Tool`a na RivaTuner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to teraz mnie zaskoczyles. 8O Nie wiedzialem ze mozna to reklamowac, a nie wiem co powie na to sprzedawca w tym sklepie.

Boje sie ze ten egzemplarz ktory dostane bedzie mial ten maly kijowy cooler, albo ten taki fikusny, chociaz z drugiej strony moze dostane wersje GS :D No i ciekawe jak sie bedzie krecil bo moj idzie na 320x570 bez radiatorow na pamieciach wiec to chyba dobry wynik chociazby patrzac na rdzen.

Jutro ide do tego sklepu spytac sie czy mi go przyjmie.

Dzieki Tanaka

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno odpalilem gierke, i zauwazylem ze tekstury dziwnie sie piernicza, i jak zwiekszylem detale terenu -zwiecha. Po restarcie moim oczom ukazala sie rewa kolorow, w postci pionowych pasow przypominajcych tecze. Karta chodzila nie krecona, jedynie wczesniej troche z niej wyciskalem (przeszla 3dmarka na maxymalych taktowaniach z expertoolla), gralem nawet wczesniej i nic. Oczywiscie karta leci do serwisu, ale mam problem, bo teraaz expertool pokazuje taktowanie pamieci jako 405, a nie 513 i max to 49 !!?! Nie wiem co teraz robic. Czy wyslac tak jak jest, czy zepsuc do konca...

Prosze pomozcie, juz nie wyrabiam...

z gory dzieki

ja tez tak mialem, zjarala mi sie winfasta 4200 karta, plyta glowna i hdd...oddalem do serwisu i jeszcze tylko na k.graf. czekam, inne mam juz wszystko nowe...tylko ze ja nie krecilem wcale...jutro bede juz wiedzial co i jak...ma jakas decyzja przyjsc z serwisu leadteka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to teraz mnie zaskoczyles. 8O  Nie wiedzialem ze mozna to reklamowac, a nie wiem co powie na to sprzedawca w tym sklepie.

Boje sie ze ten egzemplarz ktory dostane bedzie mial ten maly kijowy cooler, albo ten taki fikusny, chociaz z drugiej strony moze dostane wersje GS :D No i ciekawe jak sie bedzie krecil bo moj idzie na 320x570 bez radiatorow na pamieciach wiec to chyba dobry wynik chociazby patrzac na rdzen.

Jutro ide do tego sklepu spytac sie czy mi go przyjmie.

Dzieki Tanaka

Pozdrowka

serwis masz zewnetrzny karte musisz wyslac do dystrybutora , dzwonisz do nich przydzielaja tobie numer paczki , dwonisz po kuriera "szybka paczka" oni biora przesylke na koszt dystrybutora i masz nowa karte za jakies 4-5dni a i jeszcze musisz opisac usterke itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy myslicie ze mam paski, ale po restarcie czy czyms znikaja. One sa non-stop. nawet po wlczeniu kompa, przy starcie windy. Winda karty nie widzi, to jest pewnie przyczyna tych 250/405. Coz, jzu serwis gainwarda nie parcuje, wiec zadzwonie jutro i sie zalatwi.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...