kuruś Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Mam taki problem jeden użytkownik z mojej sieci lan ostatnio zaczął snifować rozmowy gg, przejmować hasła email używa programu Cain&Abel + Uap. Słyszałem, że idzie się jakoś przed tym uchronić robiąc coś z protokołem ARP ale co? Wydaje mi się, że chodzi o to żeby ukryć adres mac. Problem w tym, że nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Stealth czy moze super stealth - modul do outposta umozliwia calkowicie wyciecie pytan ARP. Wiec ustawiasz zeby all blokowal, ustawiasz statyczny wpis arp dla bramy - jakis bat odpalany przy starcie windy i juz; na linuxie arptables. Co nie zmienia postaci rzeczy ze na sieci opartej na hubach to nic nie pomoze, uchroni przed netcutem i MITM, co jednak nie oznacza ze bedziesz safe ... to nieco rozlegle zagadnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Ja bym takiego wywalił z sieci na zbity ryj. Co do rozmów gg to może zaistaluj sobie jakiś komunikat z szyfrowaniem np. Tlen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Tlena też idzie podsłuchać. Wina tkwi z tym ARP-ie trzeba to jakoś wyłączyć ale ja nie mam o tym pojęcia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ten problem jest bardzo dobrze opisany we wrzesniowym Chipie jak to zrobić za pomocą programów Tor i Privoxy jak chcesz to Ci skana na maila wysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...