DEXED Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Posiadam plyte na niej zainstalowane sa : Celeron 2400MHz, 512MB 400MHz CL3 itp. Gdy wlanczam kompa to pod opisem procka i ramu pisze Current Memory Frequency 133MHz o co z tym chodzi??? Wogole chcialbym by ktos wutlumaczyl mi jak ustawic w niej bios tak na PERFECT. Mam tez jeszcze jedno pytanie program AIDA opisuje szybkosc mojej pamieci na PC3200 (200MHz) i czy to jest ok czy w biosie zwieksza sie te wartosci bo ja jestem zielony :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 RAM działa ci synchronicznie z procem czyli 1:1 Twój proc jest na szynie 133 MHz [533 QPB] czyli ram działa z taką samą prędkością, choć w rzeczywistości jest to moduł PC3200 [400DDR] tak, w biosie zmienia się prędkości taktowania proca i ramu, ale FIC w tym zakresie jest ograniczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 RAM działa ci synchronicznie z procem czyli 1:1 Twój proc jest na szynie 133 MHz [533 QPB] czyli ram działa z taką samą prędkością, choć w rzeczywistości jest to moduł PC3200 [400DDR] tak, w biosie zmienia się prędkości taktowania proca i ramu, ale FIC w tym zakresie jest ograniczony 1567266[/snapback] Jego proc jest na szynie 100(400QPD), czyli ram działa assynchronicznie, stosunek FSB/DDR wynosi 3/4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 fakt, bylem przekonany, ze ma celine D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 tak to jest jak autor tematu jasno i wyraznie opisze swoj sprzet............ <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...