eKOKOsss Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Maxthon - fajna sprawa, sam kiedyś używałem MyIE2, ale szczerze mówiąc nie widzę sensu używania nakładek. Ktoś instaluje np. Maxthona, bo nie podoba się, nie wystarcza mu IE, to czemu całkowicie nie zrezygnuje z wad IE. Po prostu nie widzę sensu dalszego ciągnięcia za sobą silnika IE. Dla mnie to trochę jak zmiana karoserii w maluchu. ;) A RSS w Operze to dla mnie porażka, bardziej niewygodnego czytnika nie znam. 1569649[/snapback] Szczerze mówiąc nie chcem rezygnować z IE, jeśli chodzi o prędkośc to mam wrażenie że chodzi najlepiej (poza Operą bo tam też) i wmoim odczuciu to Mozilla jakoś tak wolniej ale może to wrażenie ponieważ ona ma inną ideę ładowania. Ładuje całość i dopero pokazuje. W operze widze wady w Firefox nie bo nie znam go dobrze. Natomiast Jest mi to obojętne bo wydaje mi się że poziom bezpieczeństwa może być minimalnie większy od nakładki na IE (Maxthon). No i silnik IE mimo że ma dziury dziury i jeszcze raz dziury to ma również wiele dobrych i fajnych rzeczy np: przeźroczystość, filtry itp. Można to realizzować pod inne przeglądarki również ale większym kosztem (większą pracą). A ogólnie i tak rybka mi to. Dla mnie żdna różnica :D czy zainstaluje Maxthona czy Firefoxa. Podoba mi się w Firefoxie np to że ma sporo pluginów np: dla developerów www. Rzeczy bardzo fajne które ułątwiają życie. Często to co umożliwia tenplugin robiłem ręcznie. Ostatnia rzecz to kwestia przekonania się. Nie surfuje dużo i nie potrzebuje dużo surfować a google są bezpieczne <LOL> Tam najczęście bywam,a strony docelowe to strony z tekstem :lol: :D . Jak na moje potrzeby to mi wystarcza. Martwiłbym się gdybym miał co chwilę jakieś wirusy dialery i inne. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Szytbkość działania - cóż, mam inne zdanie. wydaje mi się że poziom bezpieczeństwa może być minimalnie większy od nakładki na IE (Maxthon). 1569679[/snapback] Mi nie wystarcza "minimalnie" większy poziom bezpieczeństwa. No i silnik IE mimo że ma dziury dziury i jeszcze raz dziury to ma również wiele dobrych i fajnych rzeczy np: przeźroczystość, filtry itp. 1569679[/snapback] Przezroczystość ? Chyba nie mówisz o png (patrz np. mój avatar) ? :lol: Te fajne rzeczy to "bajery" o których nie ma słowa w specyfikacji (w3c się kłania), dlatego nie znajdziesz ich w innych przeglądarkach. BTW nie cytuje się ostatniego postu w całości. :) Edytowane 27 Lipca 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 O własnie PNG :lol: , uzytkownicy IE na mojej stronie tez widza wiecej niz powinni, ale nie chciało mi się robić specjalnie gifa pod jedną nierozwijaną od kilku lat przeglądarke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Szytbkość działania - cóż, mam inne zdanie. Mi nie wystarcza "minimalnie" większy poziom bezpieczeństwa. Tu ciężko zresztą mówić o prędkości - różne sprzęty, różne łącza. Przezroczystość ? Chyba nie mówisz o png (patrz np. mój avatar) ? :lol: Te fajne rzeczy to "bajery" o których nie ma słowa w specyfikacji (w3c się kłania), dlatego nie znajdziesz ich w innych przeglądarkach. Przepraszam nie sprecyzowałem. Chodzi o filtry CSS na przykład. No ale temat rzeka. Wdzisiejszych czasach zamiast skupiać się wyłącznie na wyglądzie i zawartości merytorycznej to sporo czasu zajmuje również optymalizacja pod konkretną przeglądarkę lub pod konretne przeglądarki. Już nie mówie o tym że pod Safari też można hahaha. Moja ulubiona: W3Schools BTW nie cytuje się ostatniego postu w całości. :) Poprawie się ;D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eri_MS Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 gdzies jeszcze pisało ze w 7 ma być załączony jakis antyvir czy firewall ;) moze z ciekawosci sprawdze, ale i tak dla mnie najlepszy jest maxthon prawie wszyscy zachwycali sie FF (a podobno bardziej dziurawy niz IE?) instalłam i jakoś mnie nie zachwycil ani nie przypadł do gustu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 A tak przy okazji to ciekawe czy uzytkownicy kart nvidia wiedzą ze forceware, a wczesniej juz detonatory mają funkcję blokowania wyskakujących okienek w IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 prawie wszyscy zachwycali sie FF (a podobno bardziej dziurawy niz IE?) 1569739[/snapback] Że niby co ?? Dziury znajdowane są w IE, FF czy każdej innej przeglądarce. Nie ma programu idealnego. Chodzi tylko o to, że FF jest łatany bardzo szybko, a IE baaardzo wolno (lub wcale). Pod względem bezpieczeństwa FF "miażdży" IE, ale wiadomo rozumu użytkownikowi nie zastąpi nawet najlepsza przeglądarka. ;) Jakoś nie wyobrażam sobie korzystania chociażby z banku internetowego przez IE. brrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Dobrze wiedziec ;] Ale i tak uzywam ff :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Wygoda, niewygoda, rzecz gustu.. Nie będe siespierał co jest lepsze ale powiem co np. podoba mi się w M2. Np. to, że przegląda msobie strony i nagle pojawia mi sięikonka, że dostałem poczte - jeden klik w zakładkępo lewej i czytam wiadomość - drugi - odpowiadam. Jeśli wymieniam wiadomości z jakąś osobą to cała korespodencja układa mi się w wątki. Mogę stosować różne filtry. Więcej niż poprawnie filtruje mi spam. A do tego mogę zmieniać położenie jakiegokolwiek przycisku i układu stron tak aby mi odpowiadał jak najbardziej... Tu macie przykładowego screena - tak to wygląda u mnie. Osobiście ciesze się gdy ludzie używają czegokolwiek poza IE i nie sprawdzają mail przez www... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 A tak wygląda na IE 7.0 test Acid2: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 I co w tym śmiesznego !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) Przeczytaj - dowiesz się co to wogóle Acid2 - link. Delikatnie mówiąc masakra dla przeglądarki. Tak wygląda idealny wynik testu: Tak wygląda wynik testu w FF: Porównaj z wynikiem z IE 7.0 ... BTW na końcu pytania daje się "?" a nie "!!!" Edytowane 28 Lipca 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Za interpunkcje na moim forum są warny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Ie już w sieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Jeszcze nie mam w auto-update nic do pobrania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 haha [; w sieci miałem co innego na myśli : ) po prostu wyciekł [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Ale to, to im się nawet udało. Firefox ma ładny RSS, teraz IE, tylko OPera zostanie z jakims [CIACH!], które do niczego się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 hmm przydatnosc rss w operze stoi faktycznie pod duym znakiem zapytania (ale nie interesowalem sie nim za bardzo wiec moze nie rozgryzlem) natomiast pretensje kierowane pod adresem klienta poczty sa moim zdaniem calkowicie nieuzasadnione (no moze poza faktem ze sa gusta i gusciki) - sposob zarzadzania poczta na zasadzie ejdnego kataogu i tylko filtrowania widokow sprawdza sie wysmienice. trzeba jedynie poswiecic teoche czasau na skonfigurowanie pod siebie. teraz oderzuca mnie wrecz perspektywapowrotu to antycznych systemow pocztowych :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 No w sumie rss mogli by poprawic w Operce, ewentualnie poczte tez, bo tak na tle calej przegladarki to wypadaja blado. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Nawet fajna jest też Avant Browser, na pewno lepsza od opery bo szybciej stronki otwiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Nawet fajna jest też Avant Browser, na pewno lepsza od opery bo szybciej stronki otwiera. 1573525[/snapback] AB to nakładka korzystająca z silnika IE więc jest tak samo wolna i dziurawa jak kIEpski, coś chyba źle zmierzyłeś :D Ja się cieszę że w IE7 dodali RSS może wkońcu Opera Software weźmie się i poprawi czytnik RSSów w Operce, bo jest tragiczny (osobiście mirandy używam) zamiast się bawić w obsługę sieci Bit Torrent (to też się przyda ale jeżeli ma działać jak RSS to dziękuję postoję). Edytowane 30 Lipca 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Hmm AB mnie nie interesuje, ale widziałem testy i było co najszybciej otwiera stronki pod windowsem. Pierwszy był Firefox, AB, Opera, coś tam jeszcze, IE 6.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Tak wygląda idealny wynik testu: Porównaj z wynikiem z IE 7.0 ... BTW na końcu pytania daje się "?" a nie "!!!" 1571625[/snapback] Aha Faktycznie FF wypada lepiej A co do znaków to miało być !?!, ale cóz browary robią swoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Bezalkoholowe oczywiście :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Hmm AB mnie nie interesuje, ale widziałem testy i było co najszybciej otwiera stronki pod windowsem. Pierwszy był Firefox, AB, Opera, coś tam jeszcze, IE 6.0. 1573604[/snapback] Ja myśle że to zależy jeszcze od łącza, u jednych inna przeglądarka może być lepsza, u innych zaś jeszcze inna. Ja używam już od długiego czasu Opery i dla mnie jest ona najlepsza, ale to zależy już od gustu i przyzwyczajenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Szczerze mówiąc mi FF wogóle nie przypadł do gustu... stronki otwierały mi się wolniej jak na IE (szczególnie obrazki) i nadodatek ta głupia ikonka w trakcie pobierania jakiegos obrazka (w IE brak tego i bardzo dobrze). Nie wiem jak jest z Operą bo jeszcze nie testowałem. Jedyna przeglądarka jaka przypadla mi do gustu: MyIE2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Wyczyść cache w IE i wtedy porównaj szybkość działania. Nie wiem jak Wy to robicie, że IE działa szybciej niż inne przeglądarki. Może musiałbym sobie parę spyware "zainstalować", to wtedy IE by rozwinął skrzydła. :D A denerwującą ikonkę można wyłączyć - about:config --> browser.display.show_image_placeholders --> false. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Troche screenów >> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=146274 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja mam Avant Browser (bardzo fajna przeglądarka) :) i Firefoxa 1.0.6 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Avant Browser nie jest przegladarka, a jedynie nakladka na IE, czyli wciaz pracuje na jego enginie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...