Skocz do zawartości
TomiURS

Zrzucanie Pamięci Na Dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Moja dziewczyna ma następujący problem. Czego byśmy nie robili na jej kompie to komp zawiesza się i rozpoczyna się zrzucanie pamięci na dysk :blink: . Nie wiem czym to jest spowodowane bo u siebie nigdy czegos takiego nie mam. Dzieje się tak np. przy: Włozeniu dowolnej plyty z gra, filmem , sterownikami, montowaniu jakiekogolwiek obrazu w Deamon Tools, instalacji oprogramowania, a ostatnio nawet przy wychodzeniu z gier. :angry: System chodzi juz prawie dwa lata wiec myslalem ze to moze wina tego i chciałem zrobic format ale wole tu zapytac. Nie wiem czy nie jest to tez wina mobo, ponieważ zajrzalem do srodka i czesc kondensatorów na plycie jest juz wybrzuszona.

Komp jest raczej leciwy: Duron 1Ghz, mobo Solteka i 768 ramu (tylko nie wiem czy SD ram czy DDRy bo nie sprawdzałem) i GF2 Ti.

Czekam na wasze sugestie.

i z gory dziekuje za pomoc

i jeszcze jedno pytanie. Kumpel chce zmienic GF2MX 400 na Radeona 9250 - ja mu to odradzam bo moim zdaniem nie ma sensu taka zmiana, lepiej dolozyc i kupic cos lepszego . a wy jak myslicie ??

Edytowane przez TomiURS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie coś takiego robiło się, gdy zbyt mocno podkręcałem leciwego GeForce2 MX400 za srarych sterach. <_< Co do kondensatorów na płycie (specem od tego niejestem :P), ale u mnie spody są też wybrzuszone, a do tego jeszcze coś z nich wycieka (rdzawe, suche i dość kruche; mocniej tknąć i spada) :D a mimo to wszystko działa bez zarzutu poza nowym twardzielem(przynajmniej dotąd) :wink:

Edytowane przez Dawid afg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie związane bezpośrednio z tematem ale nie będe nowego topica zakładał:

czy to możliwe, że spowodu opuchniętych kondensatorów na mobo, mobo przestało z dnia na dzień wykrywać twardziel? (ECS K7VTA3 rev 3.1) pierw tam(duron 1ghz 128mb ram i te mobo),padł zasilacz, zmieniłem na 300w Sea Sonica z kompa starego, pochodził pare miechów, potem padła grafa (kondensator wcześniej wygięty odpadł), więc wpakowałem rive z kompa tymczasowego, odpalam kompa, wykrywa napędy i:

twardziel(primary master) nic nie wykrył

cd-rw (primary slave) wykryta poprawnie

na Samsungu SV4002H mojego brata z win xp, wywalają błędy (b. screen), na dysku z tymczasowego (też taki samsung) udało się insalnąć windę 98se, ale po restarcie (stery) nie wykrył twardziela, a po 5 resecie, kiedy wreszcie wykrył wywaliły błędy (białe litery na czarnym tle, związane ze sterami od sieciówki)i teraz to już zupełnie nie wykrywa nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi