Dean_Markley Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Czy są jakieś sterowniki do kontrolera IDE VIA. Instalowałem już pakiet VIA 4in1 ale sterowniki pozostają te same (z Windowsa XP). Mam problem bo UDMA na całym kontrolerze jest o jeden tryb niższe na każdym urządzeniu (dysk 1kanał, 2 kanał nagrywarka DVD i CD-ROM). Sprzętowo jest wszystko zgodne bo wcześniej wszystko chodziło OK. Ma to odczuwalną różnicę w kopiowaniu plików i nagrywaniu płyt DVD. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 zagladnij na via.com co to tego ze masz microsoftu, mam instalowane stery z plyty do mobo i sa n 100% zainstalowane (kopiowanie filmu z partycji na partycje <30sek) a tez mi pisze ze sa od microsoftu wiecproblemu nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dean_Markley Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Problem w tym że dysk chodzi na UDMA 3 a nie 4 ,a nagrywarka DVD na UDMA multi word 1 a nie 2 jak wcześniej, różnica w wydajności jest bardzo odczuwalna wręcz denerwująca. CO Z TYM ZROBIĆ? OK miesiąca temu wszystko chodziło dobrze!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1980 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Witam kolego mam tez płyte na chipsecie via i mam taie kontroloery ściągnolem ze stronki juz ci podaję. http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...80&SubCatID=148 Potem kliknij Napis i ruszi ci Downoland u mnei działa jak chces zinstaluj. Pozdrawiam. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dean_Markley Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Już je próbowałem ale komp mi sie nie chce uruchomić atrzymuje sie w fazie ładowania Windows i tak sie uruchamia ... nie wiem ile ale czekałem 15 min i nic dioda dysku nie migała więc sie na pewno nie uruchamiało wiec przywróciłem poprzednią konfiguracje. Teoretycznie chpset płyty jest zgodny ze sterownikami bo sprawdzałem ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 To może zdradź nam tą tajemnicę i napisz co masz w kompie? plyta / dysk(-i) / napędy ... Albo, sprawdzę na www.wrozka.pl i zaraz odpowiem dokładnie! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 moj sprzet przeniosl sie na inna plyte glowna i mam takie pytanko czy to dobrze ze DVD ROM i nagrywarka sa podpiete pod jedna tasme i chodza obecnie na Multi-WOrd DMA 2 a przy ladowaniu widzialem ze chodza w trybie PIO ( nie wiem czy to to samo ) zastanawiam sie czy nei powinny chodzi w trybie UDMA - ale sie nei znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 oj powinny w udma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...