Aduke Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Chciałbym kupić jakiś ram narazie, dokładnie 512 mb do 200 zł z możliwościa kręcenia ale nie extremelnego. Chciałem kupić hynixa ale one podobno nie chodzą z Venice... Wole sie upewnić i was o to pytam. Czy hynix działa z prockiem A64 (Venice) ? Interesuje mnei też wasza opinia o tym ramie: OCZ 512 mb Czy sie dobrze kreci ? Czy zwykła A-data 512 mb jest lepsza ? Lepsza pod tym wzgledem czy udami sie ustawić timingi 2-2-2-8 (podnosząc napiecie) Ocz CL 2,5-4-4-8 A-data cl 2,5-3-3-6 (chyba) Prosze o pomoc przy wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 mam własnie dwie takie kosteczki 512MB zakupione w Areście. Narazie nie bawilem się timmingami niestety bo nie widze sensu, jednak juz wiem, ze bez zmiany napiecia wysiadają w trybie Dual Channel na ok 230MHz. Tyle Ci moge narazie powiedzieć. Mysle,ze jednak warto bo to w końcu OCZ i nie mam z nimi zadnych problemów, błędami nie sypały, ogólnie jestem zadowolony i mysle ,że naprawde warto ;) A co do tych timmingów V-daty (miałem kosc 512mb ale szlak ją wział :/) i nie polecam... w tych wyciśniesz wi.ęcej przy OC proca i sa wydajniejsze od Hynixów o jakies 10% nawet podobno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Hehehe Mialem oba typy. I A data i Ocz Sa serie na Winbondach i na jakis innych kostkach. W przypadku ocz w nazwie musi byc literka W (i takie mi sie wlasnie trafily) Ze wzgledu na cene cos mi podpowiada ze te z linka nie sa niestety na UTT. Ale moge sie mylic. Jet4 sprawdz na czym sa twoje. A data dostalem jakis szit (nawet do kompa nie wkladalem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...