Skocz do zawartości
reyden

GF 2 Ultra vs. GF 4 MX 400/440

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie mam GF 2 MX

raz mi sie wentylator zatarł i spowodował lekkie uszkodzenie karty

tzn. obraz na 17" monitorze w rozdz. 1024x768 nie zajmuje całego ekranu

na górze i na dole jest po ok. 5-6 cm czarnego pasa.

W związku z tym mam pytanie :

Czy GF 2 Ultra (jezeli bedzie dostępna) jest wydajniejsza niz GF 4 MX 400/440 ????

Bo sądząc z cen i dostępnosci kart karta z takim chipsetem powinna byc w cenie grubo ponizej 100 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

geforce 2 ultra grubo ponizej 100 zeta???

wow

powiedz gdzie!!!!

Nie wiem

Skoro ceny nowszych ukłądów są (4 mx) są na poziomie 200 zł

to wiekszość 2 powinna byc tania.

tak sadziłem

GF2 ultra nie widziłaem( w normalnych sklepach jej nie ma)

zobacze w komisie komputerowym)

A u mnie ( mieszkam w Gliwicach ) cena karty z GF4 MX 440 to 170 zł ( w hurtownii)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow

powiedz gdzie!!!!

Nie wiem

tak sadziłem

A u mnie ( mieszkam w Gliwicach ) cena karty z GF4 MX 440 to 170 zł ( w hurtownii)

wątpie żeby za 170 zeta

w actionie są minty mx 440 na sdramach za 189+vat, mimo że na sdramach to i tak będą wydajniejsze od gf2 ti ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow

powiedz gdzie!!!!

Nie wiem

tak sadziłem

170 zł ? ? ? Jaki ? Porządny GF4MX440 musi być na DDR, a nie jakieś badziewie 440-SE, czy 420. No chyba, że Ty cały czas mówisz o cenach netto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacze czy jest na DDR-ach

Action Katowice (ceny netto):

VGA PIXEL GF4 MX440SE 64MB SDR TV 189.99

VGA PIXEL.GF4 MX420 64 MB DDR TV ULTRA 184.90

VGA GF4 MX 440 DDR 64MB TV-OUT 209.99

PIXEL.GF4 MX440 64 MB DDR TV 235.99

Jaka to hurtownia sprzedaje czwórki po 170 (nawet netto) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu... codziennie człowiek widzi coś nowego.

Na pewno nie dostaniesz GF2Ultra za 100zł! Ta karta bywa niekiedy wydajniejsza od GF4MX440 i 460, a poza tym, GF256DDR wciąż sprzedaje się za 145zł, więc karta sporo od niego wydajniejsza na pewno kosztuje więcej.

Zresztą, jeżeli znajdziesz gdzieś porządnego GF4MX440 za 170zł, to bierz nawet 2, żeby mieć na zapas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y gf4mx jest szybszy od gf2ultra?

Mam gf2pro, troche ulepszonego i chodzi lepiej od 440tki.

Ta karta to najwieksza zwała jaką puściła nVidia na rynek.

Przypominam, ze w momencie ukazania sie gf3, wydajnoscia byl zblizony, a czasem nawet ustepowal mocy Ultry. W ej chwili wykorzystywane sa jego mozliwosci technologiczne i troche sie pozmienialo...

Tak czy inaczej. Gf2Ti kosztuje ponad 200zl wszedzie chyba. Ultry nie widzialem od dawna nigdzie.

Polecam frajerow z mx-ami!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y gf4mx jest szybszy od gf2ultra?

Mam gf2pro, troche ulepszonego i chodzi lepiej od 440tki. 

Ta karta to najwieksza zwała jaką puściła nVidia na rynek. 

Przypominam, ze w momencie ukazania sie gf3, wydajnoscia byl zblizony, a czasem nawet ustepowal mocy Ultry. W ej chwili wykorzystywane sa jego mozliwosci technologiczne i troche sie pozmienialo...

Tak czy inaczej. Gf2Ti kosztuje ponad 200zl wszedzie chyba. Ultry nie widzialem od dawna nigdzie.

Polecam frajerow z mx-ami!

Od zawsze tak bylo. Nie wiem o czym mowisz. Zaden gf2 nie ma szans z gf4mx440. Z 420 moze i ma. A gf3 na poczatku wyszedl tak zajebiscie zaawansowany technologicznie, ze zadne detonatory i directx nie byly w stanie go ujazmic. Teraz widac na co go bylo stac w tamtych czasach. Dzisiaj jest bardzo szybka karta, a wyszla 2 lata temu. Gry dopiero teraz obsluguja jego mozliwosci w pelni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze moj sprzet jest niezbyt mocny, ale w tej konfiguracji w porownaniu kart w 3Dmarku 2001se moja karta wypada lepiej od gf4mx. Moze na szybszym klocku by sie to zmienilo... ale u mnie jest jak jest.

Poza tym to przeciez prawie te same karty. zmiany sa kosmetyczne. wysokie taktowanie ultry stawia ja co najmniej na rowni z gf4mx kazdym. jesli nie jest ona wydajniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze moj sprzet jest niezbyt mocny, ale w tej konfiguracji w porownaniu kart w 3Dmarku 2001se moja karta wypada lepiej od gf4mx. Moze na szybszym klocku by sie to zmienilo... ale u mnie jest jak jest.  

Poza tym to przeciez prawie te same karty. zmiany sa kosmetyczne. wysokie taktowanie ultry stawia ja co najmniej na rowni z gf4mx kazdym. jesli nie jest ona wydajniejsza.

Muszę CIę podwójnie zmartwić. Po pierwsze na Duronie 1000@1133 karta Prolink GF4MX440 64 DDR ma ok. 4800 w 3dMark2001. Po drugie jeśli porównać ile wybuliłeś za swoją kartę, to sam dojdziesz do wniosku kto jest frajer :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę CIę podwójnie zmartwić. Po pierwsze na Duronie 1000@1133 karta Prolink GF4MX440 64 DDR ma ok. 4800 w 3dMark2001. Po drugie jeśli porównać ile wybuliłeś za swoją kartę, to sam dojdziesz do wniosku kto jest frajer :)

zgadza sie, ja na duronie 650@1000 i gf 2 ti mialem 3800 punktow a na gf4 mx 440 mialem 4700 tazke nie ma o czym mowic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos sie przyzwyczailem do nvidii. nie kwestionuje wyzszosci radkow, ale roznice sa zbyt skromne, a kart nvidii uzywam juz pare lat i sa ok.

ti4400? czy poza taktowniem sie cos rozni od 4200? pamieci? bo jak nie, to graniczne wartosci czestotliwosci powinny byc takie jak 4200. wałek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie mam GF 2 MX 

raz mi sie wentylator zatarł i spowodował lekkie uszkodzenie karty

tzn. obraz na 17" monitorze w rozdz. 1024x768 nie zajmuje całego ekranu

na górze i na dole jest po ok. 5-6 cm czarnego pasa.

nie rozumiem tego uszkodzenia .... moze da sie to podregulowac w ustawienaich monitora :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...