Skocz do zawartości
Kylo123

Artefakty Bez Podkręcenia

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawno zakupiłem sobie Radeona 9800 Pro firmy Sapphire i na początku fajnie. Po kilku dniach dostrzeglem że po dluzszym graniu w jakąś bardziej wymagającą gre wyskakuja gdzie niegdzie artefakty. Wydaje mi się ze coś sie przegrzewa i nic jej nie podkręcałem, ale nasuwa mi myśl że producent zamontował takie a nie inne chłodzenie i takie powinno wystaryczyc. Mam podkręcony procesor, P4 2.4B@2.8 , 768 DDR Elixir 400 Mhz , zasilacz Modecom 350 Wat, MSI 648 Max.W tym topicu o Radeonach ktos mial podobny problem ale nikt mu nie pomógł. Aha sterowniki mam catalyst 5.6 zainstalowane. Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wiatraczke na chłodzeniu się kręci?

Zrób tak, zmniejsz karcie taktowania o ok. 50 mhz na rdzeniu i pamięciach i zobacz czy problem nadal występuje. Jak tak to ją reklamuj bo masz coś walnięte, jak nie to zapewnij lepszy przewiew w obudowie (albo chociaż wyłam wszystkie zaślepki od slotów PCI, chyba że już masz, wtedy nie wiem co zostanie do zrobienia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wiatraczke na chłodzeniu się kręci?

Zrób tak, zmniejsz karcie taktowania o ok. 50 mhz na rdzeniu i pamięciach i zobacz czy problem nadal występuje. Jak tak to ją reklamuj bo masz coś walnięte, jak nie to zapewnij lepszy przewiew w obudowie (albo chociaż wyłam wszystkie zaślepki od slotów PCI, chyba że już masz, wtedy nie wiem co zostanie do zrobienia).

1568203[/snapback]

Zrobilem tak:

1.Wzialem komputer na biurko

2.Wywalilem wszystkie śledzie

3.Obnizylem wszystkie kart PCI jak najnizej

4.Zostawilem otwarta bude

I dziala bez artow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi