Skocz do zawartości
kbzium

Płyta Intel D845gvsr- Bios

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do tej syfnej płyty, która ani agp nie ma. Mianowicie: czy jest do niej jakiś bios, który pozwala na O/C???

jeśli tak, to proszę o pomoc- linka do downloadu lub po prostu go tu zamieście.

albo jakiś nowy cpufsb np. z jakiegoś nowszego eksperta. tylko full version jakby ktoś miał... w trialu wszystko działało znakomicie, tylko się ustawienia nie zapisywały.

albo też zworki/// ale potrzebowałbym pełnego opisu...

z góry dzięki!!

Edytowane przez zezal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do tej syfnej płyty, która ani agp nie ma. Mianowicie: czy jest do niej jakiś bios, który pozwala na O/C???

1568256[/snapback]

Z definicji płyty Intela nie są do O/c chyba że egz inż.

To ma działac stabilnie.

Więc będzie trudno. instrukcje do płyty powinieneś znaleźć tu:

http://www.intel.com/products/desktop/motherbd/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem zworkę na płycie głównej (na biosie) na "ustawienia" - (wyjąłem zworkę- (podwójną jakby ktoś nie kapował oprócz mnie biggrin.gif ) i przesunąłem na 2-3 (początkowo było na 1-2, czyli wg. instrukcji na dole na przylepionej karteczce "normal"). Po przestawieniu nie da się włączyć windowsa, ale jest bios- (pisze że po wykonaniu operacji zmień zworkę na ustawienie początkowe.) W biosie pojawiła się nowa opcja, dział- jest tam mój aktualny mnożnik (18) i teraz problem. Nie da się go zmienić. Jest szary. Zmieniłem funkcję pozwalającą na zmianę mnożnika (cpu ratio), ale nic kicha. Nadal nie dało się zmienić. Co zrobić? Po zmianie zworki wszystko wróciło do normy, nie ma tego menu. Po prostu nic związanego z O/C. I jak tu podkręcić? Niby wszystko dziecinnie proste...? U brata się jakoś odblokowało...jakoś bez jego wiedzy. Po włożniu kości pamięci pojawiły się nowe opcje...może coś zahaczył?

nie wiem co zrobić, proszę o pomoc? Czemu się nie da.... mad.gif unsure.gif unsure.gif sad.gif ?????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi