Skocz do zawartości
M79

Zestawienie 3dmarks, i fps aquanox dwudziestukilku kart 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam wam tabele benchmarkow wykonanych przez tomshardware, a zestawionych przez moja skromna osobe.

Benchmarki byly wykonywane na roznych systemach, dlatego niektore karty zestawilem 2 razy.

Dla kazdego systemu zostal uzyty inny kolor.

TE TABELE NIE MAJA NA CELU WYKAZANIA WYZSZOSCI INTELA NAD AMD!

(choc tak to moze troche wyglada).

UWAGI NA TEMAT WIARYGODNOSCI KIEROWAC NA TOMSHARDWARE NIE DO MNIE!!!

ZAUWAZCIE, ZE AMD BYL NA DDR266 I NIE NAJNOWSZYCH STERACH!!!

Zadna z kart nie byla krecona!

Mam nadzieje, ze niektorym pomoga w zalapaniu przegladu w aktualnych kartach 3D. Dodam, ze przy wyzszych rozdzielczosciach (lub wlaczonym antyaliasingu itp) Radeony z serii 9700 maja jeszcze troche wieksza przewage nad wszystkimi innymi a 9500 wyrownuja do Ti4400.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze! Moja niepodkręcana GF4Ti4200 na KT333 i 256 DDR 333 Cl 2.5 na Athlonie XP 1600+ osiąga lepsze wyniki niż GF4Ti4600 na KT266A i 256 DDR 266 CL2 na Athlonie XP 2000+!!!!

No bez przesady! Na KT133A i 256 SDR miałem lepsze wyniki w 3DMarku niż tu na tych wykresach!

Te testy absolutnie nie mają się jak rzeczywistości!

W ogóle to skąd wziąłeś te tabele na THG nie widziałem, są na niemieckim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosze! Moja niepodkręcana GF4Ti4200 na KT333 i 256 DDR 333 Cl 2.5 na Athlonie XP 1600+ osiąga lepsze wyniki niż GF4Ti4600 na KT266A i 256 DDR 266 CL2 na Athlonie XP 2000+!!!! 

No bez przesady! Na KT133A i 256 SDR miałem lepsze wyniki w 3DMarku niż tu na tych wykresach! 

Te testy absolutnie nie mają się jak rzeczywistości! 

W ogóle to skąd wziąłeś te tabele na THG nie widziałem, są na niemieckim?

Masz rację. Śmiać mi się che jak widzę takie wyniki na kyro2 skoro ja na swoim miałem ponad 3000 (tylko spaliłem płytę, procka i pamięci :( )

I to jeszcze n durniu a tu takie wyniki na xp2000, a że kyro2 nieźle "współpracuje" z prockami więc powino bnyć koło 3300-3500 (wg mnie rzecz jasna...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu tu sie dziwic, skoro kazdy pomiar byl robiony na innej platformie i na innych sterownikach? Robienie tego rodzaju tabeli ma sens wtedy kiedy wszystkie karty maja te same stery i na tej samej platformie (jak zrozumialem miala byc to tabela porownujaca miedzy soba karty).

A tak wyszlo:

- "Ja na GF4 Ti4200 i na celku 1.7 mam 6200 pkt."

- "Ale badziew! ja na R9000 i na D1300 mam 6500 pkt."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te porównanie jest takie średnie. Daje ogólne rozeznanie w wydajności poszczególnych kart, a nie ilości ptk.

To, że w pierwszym zestawieniu karta A ma 5000ptk, a karta B 6000ptk równa się temu gdy w drugim zestawieniu karta A ma 10000, a karta B 12000 ;)

Dołączjąc się do innych powiem iż: Athlon XP 2000+ + GF2GTS tutaj ma 4300tpk, a u mnie na 1800+ i nie kręconym GF2GTS jest około 4500. 8)

Ps Jakiś czas temu wyłącznie dla siebie zrobiłem podobne porównanie oparte na około 50 testach z różnych niezależnych stron. 8) :D Niestety nie ma w zestawieniu kart Radeon 9500 oraz starszych niż 7500. Tak samo brak większości Voodoo (tylko voodoo2 jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...