Skocz do zawartości
logray

Nowy Wentylator Dla Radeon 9600 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

Mam Herculesa Radeona 9600 PRO. Niestety wentylator sie konczy. Jak latwo sie domyslec coraz czesciej wyje (smarowanie co prawda pomaga ale na coraz krocej). Postanowilem wymienic go na nowy. Zalezy mi na tym aby wymienic sam wentylator bez wymiany radiatora. Fajnie gdyby sie dalo go od razu przykrecic i to bez przerobek.

Jaki wentylator (no i gdzie) powinienem kupic?

PS Czym najlepiej smarowac wentylatory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj na forum -> było wiele razy. Dobry jest Pentagram XC-80 Al za 49zł.

1569372[/snapback]

Bardzo fajnego ostatnio Zalmana sobie kupiłem. Gigantyczny kawał miedzi, ultra cichu wentylator i dodatkowo radiatory na pamięci. Niestety modelu nie pamiętam. Mocowanie uniwersalne. Ma tylko jedną wadę, cena ponad 120pln. Ale gdybym się uparł to pewnie i procesor bym nim schłodził :-)

znalazłem: VF700-Cu http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...dx=149&code=013

Edytowane przez hpx4000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajnego ostatnio Zalmana sobie kupiłem. Gigantyczny kawał miedzi, ultra cichu wentylator i dodatkowo radiatory na pamięci. Niestety modelu nie pamiętam. Mocowanie uniwersalne. Ma tylko jedną wadę, cena ponad 120pln. Ale gdybym się uparł to pewnie i procesor bym nim schłodził :-)

znalazłem: VF700-Cu 1569778[/snapback]

Jeszcze tylko dodam że jest to najlepszy wentylator wedle większości testów (np http://pclab.pl/art14322-10.html) jaki można kupić do karty graficznej. Szkoda że moja karta jest taka cienka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi