luuuna Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Zacznę od tego, że jestem dyletantem w sprawach tuningowania kart graficznych. Do tej pory byłem pokornym użytkownikiem mojego PC-ta, ale od pewnego czasu moja karta już nie wystarcza do obsługi nowszych gierek i wersji programów. Ponieważ nie mam kasy na nowa kartę, dlatego chciałbym wycisnąć coś więcej ze starej. Wcześniej trochę poczytałem o tuningowaniu kart i stad moje pytania. 1. Słyszałem o sterownikach, które wpływają na szybkość działania kary (omega itp.), które będą najlepsze dla mojej (proszę podąć link skąd można je ściągnąć). 2. Czytałem także, o programikach do podkręcania kart graficznych - który jest najlepszy w moim przypadku i skąd go wsiąść. 3. Można także przerobić stara kartę na kartę z wyższej półki poprzez odblokowanie dodatkowych potoków - jak to zrobić i skąd wziąć potrzebne do tego oprogramowanie. Jeżeli ktoś ma doświadczenie w przeróbce GForce4 440Mx to proszę o odpowiedz na forum. Z góry dziękuję i jeszcze raz przypominam ze jestem dyletantem w tej materii i proszę o wyrozumiałość. Mam teraz dylemat, bo bARTON poleca mi Gainwarda FX 6600 z Turbocache 128 MB ram z 128 bitową szyną, natomiast Camillo - GeForce 4 Titanium 4200. Kolega polecił mi Radeona 9550 128MB/128bit nie wiem, co wybrać??? Aha może zmienię jeszcze, procek ale nie wiem, jaki podejdzie do mojej płyty głównej, – jeżeli można to proszę o sugestie w tej sprawie (oczywiście w rozsądnej cenie). Dla jasności śpieszę z wyjaśnieniami, że mój komp to Athlon 1,4 GHz, Gigabyte GA-7VA KT400 AGP 8x Ram 512 DDR no i ta karta GF4 440MX. Z góry dziękuje wszystkim, którzy pośpieszą z wyjaśnieniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Witam:) Potoków nie odblokujesz, bo GeForce 4MX ich nie posiada:) Najlepszą z wymienionych do kupna kart będzie GeForce 6600. Program do podkręcania to np. Riva Tuner (wpisz w google). Co do procka, to mozesz kupić jakiegoś Semprona 2500+ w 4speed.pl za 250 zł (OEM). Edytowane 27 Lipca 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...