slickeer Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Czym można by wykończyć okno prócz gumowej uszczelki? Okno jest kształtu prostokąta i na kątach (90 stopni) uszczelka ciulowo wygląda :huh: Prosiłbym o jakieś konkretne sposoby co z czego wykorzystać, może kupić? mile widziane jakieś zdjęcia - wasze wykończenia. Edytowane 27 Lipca 2005 przez slickeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 a po co Ci wykonczenie? :P kant ładnie doszlifuj a plexe przyklej od wewnetrznej strony :D ja tak bede robił =) (tzn. juz zrobiłem ale plexa pękła :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Poszukaj przewodu w koszulce o srednicy kabla odpowiadajacej grubosci balchy. Potem rozetnij przewod wzdluz i masz gotowa uszczelke/oslonke na blache ;] Ja tak robilem i efekt jest swietny. No i mozesz dobrac sobie kolorystyke pod wlasne potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 a po co Ci wykonczenie? :P kant ładnie doszlifuj a plexe przyklej od wewnetrznej strony :D ja tak bede robił =) (tzn. juz zrobiłem ale plexa pękła :/) Dokladnie - ja tak zrobilem i dodatkowo zastosowalem maly patent :D czyli wygrawerowalem pasek na krawedziach okienka :) Niestety nie mam dostepu do cyfrowki i mimo ze mod jest juz skonczony to nie umieszcze narazie zdjec bo szkoda psuc efekt zla jakoscia fotek :( No ale rabek tajemnicy uchylilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slickeer Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Chyba jednak nie będzie uszczelki ani izolacji kabla ani nic innego -> wyszlifowałem, wycackałem jest znośnie. link - foto jeszcze sprzed szlifowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Zostaw tak jak jest-wygląda dobrze. Pozdro dla ziomala :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slickeer Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Pozdro dla ziomala :lol: 1568880[/snapback] Fanatycy z grodu tura - ciemna strona Chojnic :twisted: I tak też zostawie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Bajer, ladnie wyglada, nie pchal bym tam nic. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 A czym przykleiłes ta plexe? Dobrze wyglada, ja tez nie chce pchac sie w zadne uszczelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 A co koledzy powiecie na metode rodem z Cymerii...plexa przykręcona do blachy na śróby, a później pomalowana :wink: Pomysł może "barbarzyński" ale przy odrobinie czasu i pewnej ręki można uzyskać dobre rezultaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slickeer Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 A czym przykleiłes ta plexe? Dobrze wyglada, ja tez nie chce pchac sie w zadne uszczelki 1569328[/snapback] Plexy jeszcze nie ma, ale będzie ona klejona albo takim czerwonym shitem (nie pamiętam dokładnie co to bo u kumpla widziałem, też tak kleił i zajebiście trzyma) albo na jakieś stylowe śruby/nity - jeszcze pomyśle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Ja mam nity i według mnie wyglądają spoko, jest tylko jeden problem : jak raz zrobisz to potem musisz sie ładnie namachać żeby coś zmienić, przynitowenej pleksy raczej już nie zdejmiesz, no chyba że rozwiercisz nity. U mnie wygląda to tak : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slickeer Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 ile kosztuje takowa nitownica? i gdzie ją dorwać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 ile kosztuje takowa nitownica? i gdzie ją dorwać? 1569605[/snapback] Taki sam efekt otrzymasz przy użyciu wiertarki i śrób :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 jesli masz kwadratowe okienko to zamiast gumowej uszczelki, przyklej sobie takie wypukle listeweczki o szer. 0.5 cm sa koloru srebrnego, i innych uzywa sie tego do wykonczenia drzwiczek od segmentow :) dostaniesz ow cos w sklepie z farbami i innymi do remontow :) juz sobie przypomnialem gdzie jest zdjecie z takimi listeweczkami :) uzyl takich listewek Radek_BVB http://members.lycos.co.uk/radex84pl/MMpro...ed/maleokno.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slickeer Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 jesli masz kwadratowe okienko to zamiast gumowej uszczelki, przyklej sobie takie wypukle listeweczki o szer. 0.5 cm sa koloru srebrnego, i innych uzywa sie tego do wykonczenia drzwiczek od segmentow :) dostaniesz ow cos w sklepie z farbami i innymi do remontow :) juz sobie przypomnialem gdzie jest zdjecie z takimi listeweczkami :) uzyl takich listewek Radek_BVB 1569653[/snapback] Ehhmm, dzięki ale to mnie nie kręci (widziałem już to). Więc zapowiada się wiercenie i śróbbowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 No te listeweczki to niezły jarmark :P a ja bym tam przykleił, tak jak już mówiłem :D Śruby z boku nie wyglądają zbyt estetycznie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 a ja normalnie to bym caly bok wypierdzielil :lol: i ladnie i ergonomicznie i chlodno w srodku jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) Śruby z boku nie wyglądają zbyt estetycznie :P 1569965[/snapback] ??? Dajesz imbusy i voila ? Imo bardzo ładnie to wygląda. Edytowane 28 Lipca 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 zależy od całokształtu... jeśli mod jest w flat_based no to odstające śruby mogą psuć trochę ogólne wrażenie... ale jeśli z kompa wysatje sporo różnego dziadostwa :) to myślę że śruby nadadzą jemu specyfizcnego wyglądu... oczywiście rozsądne śruby :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 ile kosztuje takowa nitownica? i gdzie ją dorwać? Nitownica kosztuje coś okło 20-30zł, można kupić w sklepie z artykułami metalowymi, narzędziami albo wszelkich Castoramach, ewentualnie allegro. Według mnie nity są bardziej płaskie niż śróby, przez co mniej odstają od obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slickeer Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Ja myślałem o takich śróbeczkach do któych przyręcany płyte główną tylko że srebrnych. Pokaż jakieś zdjęcie tej nitownicy bo jak widziałem jest dużo rodzajów a ja się na tym kompletnie nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 nitownica - podróba stanley to to raczej niemoze byc bo kosztowałaby z dwa razy wiecej , ale na jedna bude taka nitownica starcza. Kupujesz worek-garsc nitow odpowiedniej wielkosci , dostaniesz je w kazdym budowlanym .Do nitownicy powinny byc dolaczone odpowiednie koncowki dla roznych srednic i wielkosci nitow . Mialem okazjie bawic sie ostatnio dosc sporo tym "czyms" przy obudowie do akwariumu 1000l i powiem szczerze ze nitow bylo duuuuzzzooo a sprzet jakos to zniósł , Wiec jak napisalem powyzej jesli niemasz potrzeby pracowac tym codziennie przez prae lat wystarczy Ci slabej jakosci toyka czy cos w ten desen , wiadomo rozleci sie idziesz do sklepu i oddajesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhoeniX]- Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 a po co w ogole dawac plexy, wiecie jak fajnie wyglada wzor wycienty na scianie bocznej na 2giej scianie w pokoju? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 ??? Dajesz imbusy i voila ? Imo bardzo ładnie to wygląda. 1570055[/snapback] ??? IYO tak IMO nie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Fajnie wygląda jeszcze taka niklowana listwa wokoło przyklejonej plexi. Mozna ja kupić na moto.allegro, w dziale tunning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Fajnie wygląda jeszcze taka niklowana listwa wokoło przyklejonej plexi. Mozna ja kupić na moto.allegro, w dziale tunning 1575151[/snapback] Andrew w 15 poscie juz chyba poruszal te temat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxetrem Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Mozna jeszcze tak : Naklejasz tasme klejaca, badz poslugujesz sie ta oryginalna ktora zabezpiecza plexe przed porysowaniem sie, obcinasz na rzadana szerokosc pasek, lekko, przecinajac tylko sama tasme nie rysujac plexy,odklejasz czesc ktora ma byc zamalowana i pryskasz czarnym sprayem :) Oczywiscie zalecam ostroznosc i nie spieszcie sie, zreszta jak tu widac chcialem szybko wyciac dziore pod wentyla :/ . Pozdrawaim. Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez maxetrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...