Skocz do zawartości
GREGSMRQ

Karta Graficzna Do Nfs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, już wcześniej się borykałem z zakupem nowej grafy, ale moja ulubiona forma EA uspokoiła troszkę mój entuzjazm, bo premiera dopiero w listopadzie. Do tego czasu czeka nas wiele obniżek cen i być może nowych modeli nie licząc tych sierpniowych. Moje pytanie odnosi sie do tego jaką kratę brać, aby dopsze spisywała się w warunkach wyścigowych :D . Jest to inna sprawa zapewne niż doomiaste giery, ale ciekawi mnie która z naszych ulubionych firma się w tej kwestii lepiej sprawdza. Czy będzie to X800 czy GoFrej 6800, co do ogonków pozostawiam pole do popisu wam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż, zakupując GeForce'a 7800 albo Radeon'a x900 napewno nie będziemy narzekali na brak fps'ów :), choć według mnie karta na poziomie 6600GT byłaby wystarczająca, choć zapewno do listopada za cenę porządnego 6600GT (ok 750zł) można będzie już dostać X800XL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, już wcześniej się borykałem z zakupem nowej grafy, ale moja ulubiona forma EA uspokoiła troszkę mój entuzjazm, bo premiera dopiero w listopadzie. Do tego czasu czeka nas wiele obniżek cen i być może nowych modeli nie licząc tych sierpniowych. Moje pytanie odnosi sie do tego jaką kratę brać, aby dopsze spisywała się w warunkach wyścigowych  :D . Jest to inna sprawa zapewne niż doomiaste giery, ale ciekawi mnie która z naszych ulubionych firma się w tej kwestii lepiej sprawdza. Czy będzie to X800 czy GoFrej 6800, co do ogonków pozostawiam pole do popisu wam :wink:

1568809[/snapback]

Jesli dodamy ogonki "xl" lub "gt" to spoko ci bedzie giera smigac, jesli nie to programistow pod mur i ogień ciągly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, ja się na radkach ni w ząb nie znam, poczytałem fora, gdzie polubieńcy jednego przechrzczają się na drugich, wiem tylko że Dżofrej 6800 ma DX9.0c no i jakiś tam bajerek wykorzystywany w nowych gierach, które się mają niebawem pojawić. FPS'y są chyba porównywalne między X800 ogon a 6800 ogon, ceny obecnie raczej wskazują na 6800 z racji wcześniejszej pramiery nowego bobasa Nvidii. Ale mogę być w błędzie. Czekam na opinie znawców, a nie krzykaczy, bo ponad 1000 PLN nie mam okazji wydawać na grafę częściej niż raz na 2-3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałem i nadal jakoś czuję niedosyt, Radek niby dobra rzecz, ale droższa niż NV, Dżofrej znowu pozostawia rozczarowanie, bo nie działą czip dekodujący MPEGa, no ale zawsze zostaje PS3 i cóśtam na tak zwaną przyszłość, bo za pół roku nawet mi się nie śni zmiana grafy. Może i idealizuję, ale mój teraźniejszy dżofrej działał jak burza w grach sprzed 3 lat a teraz też nawet coś widać :D więc chciałbym coś kupić na tę nutę, coby mieć luz na min. 2 lata. A ja się dowiaduję, że na full detalach to nawet na karcie za 1500 PLN gry skaczą :blink: no to coś tu jest nie tak, kto te gry oprogramowuje. Trzeba im chyba oplacić kurs assemblerowy, to będzie spokój. Już dawno nie było gry która wniosłaby coś nowego na rynek oprócz zabójczych grafowymagań z rqacji "realistycznego wyglądu" <_< . Poczekam spokojnie do listopada, może wcześniej mnie skusi, jak wyjdzie r520 i 7600GT to cenki kapkę pacną i będę miał lepsze alternatywy niż teraźniejszy 6800 mod na GT czy też X800. Ciekawe jak szybko rynek zareaguje na nowe modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi