FlipekPL Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Czesc wszystkim mam zamiar kupic sobie nowe pamiatki, obecnie mam geil 1GB 400mhz CL 2,5. Dawno juz nic nie czytalem o pamieciach i nie jestem w temacie, mam zamiar sprzedac te swoje geile i kupic 2XGB tylko nie wiem jakie moglibyscie cos doradzic??? Na allegro sa takie do sprzedania http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58211917 - czy to dobre pamieci, akurat na moja kieszen bo moge wydac do okolo 1000zl. Mam tez kilka pytan: 1. Czy te pamieci maja dobre tymingi i czy odczuje roznice po przesiadce z 1GB geil??? 2. czy jest duza roznica pomiedzy 533mhz, 667mhz, 700mhz czy tylko na papierze widac roznice??? 3. Czy lepiej kupic 1GB pamieci z bardzo dobrymi tymingami i wysoka czestotliwoscia taktowania np 667mhz czy lepiej jest kupic 2 gb jakis w miare markowych z tymingami 4,12,4,4 i 533mhz???? 4 Jakie najlepsze 2gb kupic za ok 1000zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 to sa DDR2 a ty potrzebujesz zwyklych memek DDR. Kup byle co bo pamieci 1 GB i tak slabo sie kreca szkoda kasy na jakies OCZ czy inne "markowe" :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Już lepiej kupić 4*512MB.... było wałkowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Niby było wałkowane, ale nie można np. wyszukać "4 x 512", wyszukiwarka sie pluje. Dlatego przydaloby sie zeby ktos powtorzyl jak to wyglada na poszczegolnych platformach, np teraz mam 2 x 512MB hynixa i p4 3GHz. Chętnie bym dolozyl kolejne dwie, ale cos mi sie wydaje, ze to mi niewiele da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Jak ma A64 S939 to 4 kosci odpadaja bo tylko 2T pojdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 czemu odpadaja?? roznica 0,5 FPS rajcuje Cie w BF2 >>?? :? [w stosunku 1T do 2T] ale uwierz, ze 1 Gb to zamalo do BF2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 @Saimek A czy widzisz różnice w podkręcalności zestawów 1. 2*1GB 2. 4*512MB ?? Bo ja widzę i to nawet dużą, warto brać 4*512, walić 2T, ale jak to podkręcisz ( kości 1GB się prawie wogóle nie kręcą ) to będzie dużo wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Wiadomo roznice sa :D maja to poprawic w nowych Venice ale jak ktos ma juz stary to moze byc problem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 A moglibyscie sie troche ustosunkowac do mich pytan i mi troszke pomoc <_< bylbym mardzo wdzieczny :D . Mam athlona 64 3000+ jeszcze zwyklego nie Venice, radeona x800xl i plyte DFI Lan Party nf4 SLI DR. To co mi doradzicie??? Faktycznie Na Battlefielda 2 2x512MB to troche za malo gram na srednich detalch i czasami troche sie tnie, nie jest to jakies tam wielkie ciecie ale widac ze czasami komp nie daje rady. Jeszcze narazie nic nie jest w kompie podkrecone, ale mam zamiar nie dlugo sie za to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Chyba mi nie pomozecie to przynajmniej napiszcie czy te pamieci z linka ktory podalem wyzej sa dobre i czy warto je kupic???? Aukcja konczy sie za 4 godziny, a jesli nie to jakie pamieci powinienem kupic i czy musi to byc koniecznie 4*512MB??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smetny Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Tych z linka nie masz po co kupować bo to DDR 2 ktore nie wspólpracuje z twoja plyta i procesorem, tobie potrzebne sa zwykle pamieci DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Dlaczego te pamieci nie wspolpracuja z moim procesorem i plyta, mozesz wytlumaczyc jasniej???? To znaczy ze nie moglbym kupic pamieci np 667mhz??? :mur: Jakiego procka i plyte musialbym miedz aby dzialaly te pamiatki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 musiałbyć mieć p4 na podstawce lga 775 oraz plyte glowna na chipsecie i925, i945/955 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 musiałbyć mieć p4 na podstawce lga 775 oraz plyte glowna na chipsecie i925, i945/955 1573428[/snapback] Ale ja mam athlona 64 i plyte dfi nf4 939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 No wlasnie dlatego DDR2 odpada. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 No wlasnie dlatego DDR2 odpada. :> 1573516[/snapback] [/qCzekajcie bo juz sie calkiem pogubilem - to na platformie amd zadne ddr2 nie chodza( 533 itd ) to nie mozliwe :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 A jednak :mur: :mur: :mur: :rtfm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 możesz przecież kupić zwykłe ddr 600, amd na razie nie zamierza ładować ddr2 na swoje płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Mam teraz twinmos 2x 512 na 1T (CR) jak bym mial 4x512 to CR (T) x1 niewlacze tylko 2t bylo by stabilne? Edytowane 30 Lipca 2005 przez Niko123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Tylko że za 2GB ddr 4800 zapłaci duużo, liczył bym ok 450-500zł za kostkę 512MB.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 niestety uroki DDR :lol: sprzedaj te geile i kup jakies 4x512 mb na winbondach badz TCCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Mam teraz twinmos 2x 512 na 1T (CR) jak bym mial 4x512 to CR (T) x1 niewlacze tylko 2t bylo by stabilne? 1573826[/snapback] Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... ale żeby mieć 4 kostki będziesz musiał włączyć 2T... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlipekPL Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Co oznacza skrot 1T 2T????? Jak odroznic zwykle DDR od DDR2 - myslalem ze wszystkie pamieci ktore maja czestotliwosc powyzej 400mhz to sa to juz DDR2???? W jakim sklepie internetowym mozna dostac pamieci na kosciach TCCD Samsunga, bo jesli dobrze zrozumialem to te sa najlepsze, chcialbym zakupic 4*512MB bo jesli znowu dobrze zrozumialem :) to tak jest najlepiej. P.S Czy Athlon Venice znaczaco rozni sie od zwyklego Athlona - podobno jest lepszy w podkrecaniu, a jesli bym go nie podkrecal to czy bylby szybszy od zwyklego athlona oczywiscie o tej samej predkosci??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Co oznacza skrot 1T 2T????? Jak odroznic zwykle DDR od DDR2 - myslalem ze wszystkie pamieci ktore maja czestotliwosc powyzej 400mhz to sa to juz DDR2???? W jakim sklepie internetowym mozna dostac pamieci na kosciach TCCD Samsunga, bo jesli dobrze zrozumialem to te sa najlepsze, chcialbym zakupic 4*512MB bo jesli znowu dobrze zrozumialem :) to tak jest najlepiej. P.S Czy Athlon Venice znaczaco rozni sie od zwyklego Athlona - podobno jest lepszy w podkrecaniu, a jesli bym go nie podkrecal to czy bylby szybszy od zwyklego athlona oczywiscie o tej samej predkosci??? 1574899[/snapback] Dla Ciebie najlepsze będą WILKI 2*1024 EXTREME EDITION , dobrze poszukaj bo ciężko je dostać :D P.S Czy Athlon Venice znaczaco rozni sie od zwyklego Athlona - podobno jest lepszy w podkrecaniu, a jesli bym go nie podkrecal to czy bylby szybszy od zwyklego athlona oczywiscie o tej samej predkosci??? trochę się róznią ;A64 jest cięższy :lol: ps.zgłaszam to do "Topik Roku" Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez Gemmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...