Skocz do zawartości
pawlusz

Płyta Po Athlona 64 2800

Rekomendowane odpowiedzi

Oberwało sie chłopakowi nieco. Dajmy mu już spokój, ochłonie, przeczyta jeszcze raz, przemyśli i będzie lepiej.

A z tego wszystkiego to pawlusz ma cięzki wybór :D pewnie cena ma tu duże znaczenie więc weź coś popularnego i z czym nie ma kłopotów. To wszystko.

PS. Ja nie mam żadnego problemu z Liteonem, nie wiem co innym się dzieje.

...

Edytowane przez southorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam problem, po tej całej dyskusji zastanawiam się czy nie poczekać jeszcze trochę i nie kupić Athlona 3000 na 939? Różnica ok 200-300 Pln(cena procka i płyty)

Tylko ze juz czekam tak długo że mi się cierpliwość kończy. Jak zacząłem zbierać na tego "nowego" kompa powiedziałem sobie że kupie wszystko takie jak trzeba, ale z kasą u mnie nie za wesoło i powoli się dorabiem każdej złotówki.

Czy z 939 są tylko plyty na PcExpreess (tak słyszałem) czy AGP też? Bo to dodatkowy wydatek.

Przelicze to pewnie jescze 100 razy zanim kupię i dlatego taki nie zdecydowany jestem.... Niecierpliwych przepraszam, cierpliwym dziękuje za pomoc (obecną i przyszłą) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest 3 droga na dniach wchodzą sempy z odblokowanymi 64 bitami. w porównaniu z a64 mają tylko mniej pamieci podręcznej. a cerna nadal będzie atrakcyjna pewnie nizsza niz za a64... Poza tym technologia 0.09 da pierwszym seriom sporego kopa przy podkręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alberto56 napisał(a):

Są płyty 939 z AGP są one na nForce 3. Ale jest ich mało i są raczej drogawe.

1570003[/snapback]

Znalazłem w moim ulubionym sklepie coś ciekawego i nie drogiego na 939

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4749...84e53432d393339

Co myślicie?

Już zaczynam kombinować jak to zrobić żeby na 939 starczyło....

Jaki RAM kupić?? Coś firmowego czy wsio ryba?

Edytowane przez pawlusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawlusz napisał(a):

Znalazłem w moim ulubionym sklepie coś ciekawego i nie drogiego na 939

1570611[/snapback]

Nie lepiej kupić k8ns-939 przeciez on jest na nforce3 ultra a k8nsc na nforce 250gb na stronie proline sie pomylili.

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...A-K8NSC-939.htm

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...GA-K8NS-939.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawlusz napisał(a):

No to mam problem, po tej całej dyskusji zastanawiam się czy nie poczekać jeszcze trochę i nie kupić Athlona 3000 na 939? Różnica ok 200-300 Pln(cena procka i płyty)

[...]

Czy z 939 są tylko plyty na PcExpreess (tak słyszałem) czy AGP też? Bo to dodatkowy wydatek.

1569947[/snapback]

witam,

z tego co sie orientuje dla twoich celow (DIVX/DVD) najwazniejsze sa MHz. czy nie lepiej bedzie wiec dla ciebie jezeli zamiast A2800 (1,8GHz) kupisz A3000 (2GHz) pozostajac przy s754? 939 IMHO ma sens glownie przy podkrecaniu i dla calkiem nowych zestawow (dla PCIE), a ty jak pisales karty nie zamiezasz raczej zmieniac. no chyba, ze dual w s939 da wiekszego kopa niz te dodatkowe 200 MHz w s754.

s939 wystepuje zarowno z AGP jak i PCIE, zas s754 jest glownie z AGP - ale sa tez pojedyncze konstrukcje z PCIE.

--

klaniam sie,

cegla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi