Skocz do zawartości
Flinston

Zasilanie W 980o Pro Saphire ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanko następującej tresci

czy moge podłaczyc zasilanie wiatraczka karty grafiki z plyty glownej czy musze koniecznie z karty.

jak podłączę z plyty to mam chociaz monitoring obrotow , a jak z karty to nawet nie wiem czy on wogole chodzi.

dodam ze zamienilem chlodzenie z orginalnego jakie bylo na karcie na miedzianego spaiera bo w tym orginalnym juz po tygodniu pracy wiatrak nie chcial ruszac po wlaczeniu kompa dopiero jak sie go pyklo to ruszyl i juz wtedy chodził.

za prade z gory dziekuje i

pozdrawiam.

:? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw odpowiem co do podpięcia wiatraka. Ja radze jak najbardziej podpinać pod zasilacz albo płyte głuwną wiatraki gdyż odciążasz wtedy port agp i dzięki temu masz więcej energi i stabilną practe karty graficznej.

Co do padnięcia wentylatora no całkiem normalne a nawet powszechne. Chłodzenia firmowe potrafią sie rospaść w maczek nawet w ciągu tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddam i bede czekal miesiac az mi wiatraczek laskawie wymienia

zalozylem miedzanego i jest git podpiolem pod plyte chaciaz mam podgląd ile mam obrotow a niektorzy mowia ze to nawet lepiej bo odciazam port agp

Edytowane przez Flinston

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi