r2_d2 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Od razu pisze, ze moja wiedza w temacie sieci komputerowych ogranicza sie do umiejetnosci podpiecia skretki do karty sieciowej :lol: Niedawno przesiadłem się ze stacjonarnego komputerka na laptopa i chciałbym uwolnić go od kabla sieciowego :) Internet mam z sieci osiedlowej przez modem kablowy. Planuje doposażyć laptopa w karte wi-fi i... wlasnie co jeszcze potrzebuje by cieszyc sie z bezprzewodowego neta? Zasiegiem mialby obejmowac 60-metrowe mieszkanie w typowym bloku. Najlepiej konkretne linki (rowniez allegro) i niekoniecznie sprzet najwyzszej polki cenowej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam Domyslam sie ze modem jest podlaczony z kompem w jakis sposob :) albo przez USB albo przez Skretke. Jesli przez skretke to koniecznie bedziesz musial kupic AP. Moze byc tani za okolo 250 zl :) D-Linka :) a do tego karte Wi-Fi do Laptopa - tutaj polecam Orinoco Gold badz jej podrobe (tansza i dobra) karte Enterasys. A reszta to juz kwestia ko nfiguracji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2_d2 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Mam możliwość połączenia przez usb. Czy to coś zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Jesli jest to tylko mozliwosc to nic :) Lepiej dzialac na ETH :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...