payol Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Jestem totalnym laikiem, dlatego zwracam sie do was z pytaniem dotyczacym anteny. Mam standardowa sieciowke radiowa. Do niedawna sasiad mieszkajacy obok w domu mial zwykly router antenowy - tzw domowy ( wewnetrzny), czyli routerek i 2 laptopki w domu ze zwyklymi sieciowkami. Zrzucalismy sie na neta, poniewaz moj komp lapal takze sygnal. Obecnie przenioslem sie o kilka domow dalej (remont) no i niestety sygnal do mnie nie dociera. Odleglosc hmm jakies 500m teren zabudowany domkamy jednorodzinnymi w jednym ciagu :(. Nie mam zielonego pojecia jaka antene moge podlaczyc do zwyklej sieciowki ( z mala wykrecana antenka ) zebym mogl lapac jego siec ktora dziala na zwyklym punkcie dostepowym routerze. Nie znam sie na tym kompletnie nic mi nie mowia hasla : dookulna, kierunkowa etc. Wiec prosze o jakas pomoc, ukierunkowanie. Czy sa wogole anteny ktore moge podlaczyc bezposrednio do sieciowki ( bez jakis wzmacnaczy ? ) ktora bedzie mi lapala sygnal ze zwyklego routera np 1 km odemnie ? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Chyba bedzie potrzebna antena na dachu i kablem do sieciówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 I u sasiada tez antena na dachu i ogolnie troche roboty, bo inaczej lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 A w antenie nie wiecej jak 15 metrow kabla, 500 metrow to byle antenka na dachu da rade. Bez wzmacniacz bo jest w karcie, oczywiscie jezeli to jest karta radiowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 cze, To ja też się dołączę do pytania o antenę do sieci WLAN. Punk dostępu jest oddalony o jakieś 3,5 Km od mojego mieszkania jest on umieszczony na kominie dawnej cukrowni, z mojego balkonu nie mam żadnych drzew po drodze, ani innych przeszkód. Sieć jest na 2,4GHz, jaka antenę mogli byście mi polecić, aby polaczenie jak najmniej traciło na sygnale i nie było zrywane?? Bym był w pełni szczęśliwy icon_razz2.gif gdyby ktoś znał sklep w okolicach gdańska gdzie takowe można od reki kupić?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...