Skocz do zawartości
payol

Antena Do Zwyklej Sieciowki Radiowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem totalnym laikiem, dlatego zwracam sie do was z pytaniem dotyczacym anteny. Mam standardowa sieciowke radiowa. Do niedawna sasiad mieszkajacy obok w domu mial zwykly router antenowy - tzw domowy ( wewnetrzny), czyli routerek i 2 laptopki w domu ze zwyklymi sieciowkami. Zrzucalismy sie na neta, poniewaz moj komp lapal takze sygnal. Obecnie przenioslem sie o kilka domow dalej (remont) no i niestety sygnal do mnie nie dociera. Odleglosc hmm jakies 500m teren zabudowany domkamy jednorodzinnymi w jednym ciagu :(. Nie mam zielonego pojecia jaka antene moge podlaczyc do zwyklej sieciowki ( z mala wykrecana antenka ) zebym mogl lapac jego siec ktora dziala na zwyklym punkcie dostepowym routerze. Nie znam sie na tym kompletnie nic mi nie mowia hasla : dookulna, kierunkowa etc. Wiec prosze o jakas pomoc, ukierunkowanie. Czy sa wogole anteny ktore moge podlaczyc bezposrednio do sieciowki ( bez jakis wzmacnaczy ? ) ktora bedzie mi lapala sygnal ze zwyklego routera np 1 km odemnie ?

z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze,

To ja też się dołączę do pytania o antenę do sieci WLAN. Punk dostępu jest oddalony o jakieś 3,5 Km od mojego mieszkania jest on umieszczony na kominie dawnej cukrowni, z mojego balkonu nie mam żadnych drzew po drodze, ani innych przeszkód. Sieć jest na 2,4GHz, jaka antenę mogli byście mi polecić, aby polaczenie jak najmniej traciło na sygnale i nie było zrywane?? Bym był w pełni szczęśliwy icon_razz2.gif gdyby ktoś znał sklep w okolicach gdańska gdzie takowe można od reki kupić??

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi