Szalik Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Wotum jestem nom użytkownikiem tego forum i mam zamiar kupić sobie nowy monitor po 7 lat przesiadywania przed 15 CRT czas na zmiany i to dość radyklane :) Mam nadzieje że mi pomożecie gdyż wcześniej byłem na mva.pl ale tam mnie jakoś nie zrozumieli i tylko przechwalali nie udzielajac konkretnych odpowiedzi. Otóż szukam tak jak w temacie monitorka LCD 19 do gierek i filmów juz wcześniej myślałem o : Sonym HX95 Samsungu 193P+ co o nich myslicie w ogóle jaki jest według was najlepszy monitor do tych rzeczy co napisałem za 2300- 2500 zł Będe bardzo wdzięczny, pozdrawiam- Szalik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Moim zdaniem THE BEST w tej chwili to SONY HX95, tylko B bo ładniejszy :P:P:P http://sklep.benchmark.pl/pelny_19516.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Ja bym kupił 193P+ ale czarny. Jakoś nie mam przekonania do srebrnych monitorów i innych elementów komputera. Edytowane 27 Lipca 2005 przez Masaccio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Może jeszcze jakieś inne propozycje...... W sonym obawiam się jednak tej lustrzanej matrycy i że przy mocniejszym oświetleniu będę się odbijał w monitorze.....Samsung chyba ma z kolei za mały czas reakcji bo 20ms (8ms grey to grey) Jak uważacie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Jeszcze nie widziałem 193P+ w akcji, ale jeśli jest szybszy od 193P to wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torquemada Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Wotum jestem nom użytkownikiem tego forum i mam zamiar kupić sobie nowy monitor po 7 lat przesiadywania przed 15 CRT czas na zmiany i to dość radyklane :) Mam nadzieje że mi pomożecie gdyż wcześniej byłem na mva.pl ale tam mnie jakoś nie zrozumieli i tylko przechwalali nie udzielajac konkretnych odpowiedzi. Otóż szukam tak jak w temacie monitorka LCD 19 do gierek i filmów juz wcześniej myślałem o : Sonym HX95 Samsungu 193P+ co o nich myslicie w ogóle jaki jest według was najlepszy monitor do tych rzeczy co napisałem za 2300- 2500 zł Będe bardzo wdzięczny, pozdrawiam- Szalik 1569268[/snapback] Jeśli juz myslisz o Samsungu to czemu nie FS P19-2? Ta sama matryca i sprawdzony przez wielu zadowolonych użytkowników w tym ja :) Nie wiem czemu wszyscy tak demonizują martwe piksele mnie wyskoczył jeden, widoczny z odległośći 20-30 cm i tylko jeśli się wie gdzie jest (w niczym nie przeszkadza). Mam wykupioną gwarancję w Siriusie na jakikolwiek "lewy" piksel/sub, ale jak żona usłyszała że z powodu tego chcę wymieniać to szybko zmieniłem zdanie :D Może w matrycach TN one są większym problemem. Monitora potrzebowłem do tego co Ty, wahałem się tylko między HX95, a FSP19-2. Jak masz kasę to może NEC 1980FXi - ok 2800PLN też fajna sprawa na S-IPS. Edytowane 29 Lipca 2005 przez Torquemada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Jeśli juz myslisz o Samsungu to czemu nie FS P19-2? Ta sama matryca i sprawdzony przez wielu zadowolonych użytkowników w tym ja :) Nie wiem czemu wszyscy tak demonizują martwe piksele mnie wyskoczył jeden, widoczny z odległośći 20-30 cm i tylko jeśli się wie gdzie jest Monitora potrzebowłem do tego co Ty, wahałem się tylko między HX95, a FSP19-2. Jak masz kasę to może NEC 1980FXi - ok 2800PLN też fajna sprawa na S-IPS. 1572168[/snapback] właśnie o te pixele się boje ...wielu osobom naprawde często one wyskakują....nie chce być jedną z nich... A ten Sony HX95 jest naprawde niezły tylko szkoda ze ma X- Black- lustrzaną matryce, teraz na rynek wchodzi X- Black 2 i już tego efektu ma nie być. Tylko nie wiem czemu ale kiedyś patrzałem i ten monitor był na stronie sony.pl a teraz go nie ma- wycofali czy jak, po prostu znikną z ich oferty !!!!!!!. Szczerze mówiac to wolałbym Samsunga 193P+ niz FS P19-2 ale czekam jeszcze nba jjakies testy na mva.pl Czyli narazie dalej nic nie wiem....... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Włącznik z sensorem dotykowym, dioda jest niebieska. Cieniutki :) Chyba żaden monitor od tyłu nie wygląda lepiej. Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez Masaccio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...