pierafal Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Czy mozna w jakis sposob zmienic MAC adres karty sieciowej. Mam jedno lacze internetowe i dwa kompy. Chcialbym przekladac tylko kabel sieciowy a nie cala sieciowke. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Tutaj mam maly opisik zaczerpniety od niewiem kogo :D Sproboj tak moze sie uda. Te kilka pierwszych podpunktów jest niepotrzebnych ale zeby mialo to sens to je wklejam: 1. Uruchamiasz kompa z dzialajacym internetem na dzialajacej sieciowce. 2. Start->uruchom->"cmd"->enter 3."ipconfig /all"->enter 4. Szukasz pozycji "adres fizyczny" 5. Znajdziesz tam MAC w postaci np. "00-C0-F0-54-5B-F3" 6. Spisujesz ten 12 cyfrowy numerek ale zamiast 00-C0-F0-54-5B-F3 ma byc 00C0F0545BF3 czyli bez myslnikow 7. Uruchamiasz ponownie kompa (tego czy innego) tym razem z ta sieciowka na ktorej chcesz dzialac. 8. Otwierasz "moje miejsca sieciowe" 9. "wyswietl polaczenia sieciowe" 10. Prawym na polaczenie lokalne i wybierasz wlasciwosci 11. Wybierasz przycisk "konfiguruj" 12. "zaawansowane" 13. "network address" z wartosci nieobecna zmieniasz na to 2 pole 14. Wklejasz tu tego mac bez myslnikow co miales wczesniej. 15. "ok" i powinno dzialac ale lepiej jeszcze zresetuj kompa. A gdyby sie tak nie dalo to jest jeszcze kilka sposobow opisanych tu lub po 5 sekundach szukania na google http://www.howto.pl/modules.php?name=Conte...showpage&pid=90 Edytowane 27 Lipca 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...