Skocz do zawartości
Gość GrzegorzBoss13

Da Się Coś Zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GrzegorzBoss13

Chciałbym się do wiedzieć czy jest sens a jak tak to co będzie jak odblokuje mnożnik na procku AMD DURON 1000 na płycie MERCURY KOB KT266A FDSX. Procek jest na magistrali 100 i na napięciu 1,75V. Nie wiem czy na tej płycie można coś wyciągnąć odblokowując mnożnik. Może miał już ktoś z nią do czynienia :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tego proca. Nie wiem na ile ci pujdzie na tej płycie, ale u mnie poszedł na w miarę stabilne 1111.1mhz (5,25x210) orzy napięciu 1.85V... odblokowanie mnożnika mało co u mnie dało... pozwoliło podkręcić więcej o jakieś 11mhz... :mellow: ale możesz sprubować... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość GrzegorzBoss13

A jeżeli w BIOSIE na mojej płycie nie ma ustawienia mnożnika to nie mam po co odblokowywać mnożnika ? :huh: Dopiero zaczynam podkręcanie i nie bardzo wiem o co chodzi z tym odblokowywaniem mnożnika :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jak by Ci to wytłumaczyć... Hmmm Mnożnik mnozy częstotliwość FSB przez XX i masz konkretne taktowanie... Kurde namieszałem chyba. NP 133X13,5=1800 i tak ma standardowo mój duron, To 13.5 to jest mnożnik jak by był na 14 to by było 133X14=1862 itp... (to 133 to FSB chyba wiesz...) ;)

Edytowane przez Grzybek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość GrzegorzBoss13

:lol: aaa już wiem. A jeżeli w biosie na tej mojej płycie MERCURY KOB KT266a FDSX nie ma ustawień mnożnika ? To nici ze zmiany mnożnika :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi