freeman Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Jak widac na obrazku napiecie 3.3V wynosi u mnie znacznie mniej...czasem nawet spada do 3.08V :( A inne napiecia sa wieksze niz powinny. Czy mozna jakos zwiekszyc 3.3V (np. kosztem innych)? W BIOSie nie moge. Moze mozna to jakos na kabelkach zrobic, albo zastosowac jakies elektroniczne wynalazki ?:) Jakies pomysly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Ja mam dwa pomysly(pewnie ci nie beda odpowiadac...): 1. Kupic lepszy zasilacz(wiecej W) 2. Kupic zasilacz awaryjny, jesli sie nie myle on rowniez reguluje napiecie z sieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Zmienić zasilacz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Ja mam dwa pomysly(pewnie ci nie beda odpowiadac...Masz racje. Nie odpowiadaja mi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 kup sobie zaislacz coby mial dzuo amper na 3,3V ja ostatnio kupilem taki na gieldzie ktory ma 35A na 3,3V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Zwiększ przekrój kabli albo chociaż skróć te co masz bo i tak na pewno są za długie. Sprawdz czy na pewno styki zapewniają dobre połączenie ,czy nie sa np. zaśniedziałe ,pokrzywione ,luźne itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Jak widac na obrazku napiecie 3.3V wynosi u mnie znacznie mniej...czasem nawet spada do 3.08V :( A inne napiecia sa wieksze niz powinny. Czy mozna jakos zwiekszyc 3.3V (np. kosztem innych)? W BIOSie nie moge. Moze mozna to jakos na kabelkach zrobic, albo zastosowac jakies elektroniczne wynalazki ?:) Jakies pomysly? Ja mam tak samo i chyba jezeli nic sie z kompem nie dzieje to nie trzeba sie martwic o to napiecie. Pewnie cos programy zle pokazuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 jezeli nic sie z kompem nie dzieje to nie trzeba sie martwic o to napiecieA u mnie sie jednak cos dzieje. Czasem komp chodzi stabilnie z podkreconymi pamiecami, a czasem nawet i bez ich podkrecania potrafi sie zawiesic/zresetowac (nie chodzi tu o Vcore) :( Zwiększ przekrój kabli albo chociaż skróć te co masz bo i tak na pewno są za długie. Sprawdz czy na pewno styki zapewniają dobre połączenie ,czy nie sa np. zaśniedziałe ,pokrzywione ,luźne itp. Skrocic? Wszystkie? Tzn te do wtyczki glownej od plyty tez? Moze jest gdzies to opisane? 'zaśniedziałe ,pokrzywione ,luźne' to chyba nie sa, ale jesli to ma jakies znaczenie to powiem, ze zasilacz lezy poza kompem...na obudowie...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 obniz temperature kabli do 0 bezwzglendnego :twisted: wtedy beda nadprzewodnikami (zoro oporu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Jak widac na obrazku napiecie 3.3V wynosi u mnie znacznie mniej...czasem nawet spada do 3.08V :( A inne napiecia sa wieksze niz powinny. Czy mozna jakos zwiekszyc 3.3V (np. kosztem innych)? W BIOSie nie moge. Moze mozna to jakos na kabelkach zrobic, albo zastosowac jakies elektroniczne wynalazki ?:) Jakies pomysly? pomysl... jeden zmien zasilacz na np Enlighta 300W pod PIV w TYM poscie jest zdjecie naklejki znamionowej mojego dodam ze wszystkie napiecia trzyma w normie a jezeli juz sa jakies odchylenia to nieznacznie w gore a nie w dol 8) BTW jaki teraz masz zasilacz - firma, moc, ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 zmien zasilaczProsze wiecej nie pisac takich odpowiedzi. Dziekuje. Jak chcialbym zmienic to nie pisalbym tutaj posta tylko poszedl do sklepu! A moj zasilacz to jakis noname 250W. Przy 3.3V ma 14A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 obniz temperature kabli do 0 bezwzglendnego :twisted: wtedy beda nadprzewodnikami (zoro oporu)To jest mysl ! za ile mozesz mi takie zrobic ? ;) za ile lat :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 freeman nie łam się popatrz na to co mi wskazują programy i wszystko chodzi lux stabilnie :D :D :D 8) A tak poza tym to chyba na extremepc było coś o skracaniu kabli i wynikach w oc po tej operacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 hehe Niech sobie pokazuje u mnie co chce...byleby komp byl stabilny...a nie jest :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 jest pewne lekarsto na kazdy prblem ze stabilnoscia systemu, z ktoorego dzisiaj skorzystalem, a nazywa sie on......................... format c: 100% sqteczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...