Lajne Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Witam Od dzisiaj jestem posiadaczem laptopa Amilo 1640 Siemensa: Mobile AMD Sempron™ 3000+ Prozessor 512 DDR zintegrowana SIS M760 Chipsatz, do 128 MB Mirage 2 Direct X 8.1 / 256 Bit 3D-Engine / AGP 8x wrzuciłem sobie gierke Call Of Duty i ku zdziwniu 20-50fps przy kijowej rozdzielczości i kiepskich detalach... Zauważyłem, że w opcjach karty SiS pisze: Video Memory Size: 32.0 MBytes Video Memory Clock 166mHz i monitor mam zainstalowany jako "Monitor domyślny"i plug and play, roz 1280 60hZ, chociaż zmieniałem i nic w grze nie dawało Dodam, że na stacjonarnym komputerze (AMD 2000+, 512ddr, gf2mx 32mb :D) wyciągam ponad 100fpsów na takich samych/lepszych ustawieniach Czy ten laptop wogóle nie nadaje się do gier, czy coś skopałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Ta karta graficzna nie jest naprawde zadnych cudem. IMO to i tak niezly wynik. Pzdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_ch Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) Od dzisiaj jestem posiadaczem laptopa Amilo 1640 Siemensa: Mobile AMD Sempron™ 3000+ Prozessor 512 DDR zintegrowana SIS M760 Chipsatz, do 128 MB Mirage 2 Direct X 8.1 / 256 Bit 3D-Engine / AGP 8x wrzuciłem sobie gierke Call Of Duty i ku zdziwniu 20-50fps przy kijowej rozdzielczości i kiepskich detalach... Zauważyłem, że w opcjach karty SiS pisze: Video Memory Size: 32.0 MBytes Video Memory Clock 166mHz 1569763[/snapback] Niestety granie na laptopach ze zintegrowaną kartą graficzną albo jest bardzo mało komfortowe, albo wręcz nie możliwe. Wbudowana w mostek północny grafika SiS M760GX oferuje wydajność na poziomie Intel Extreme Graphics 2. Niestety na laptopie z taką kartą można wygodnie pracować w programach biurowych, wygodnie ogląda się filmy, ogląda się www, itp. ale do gier to już się nie nadaje. Ja na swojej karcie Intel Extreme Graphics 2 wyciągam ok 1500 pkt w 3dmarku 2001. Większą wydajność, prawie dwukrotnie, ma karta zintegrowana Intel Media Graphics Accelerator 900. Sprawdź ile wyciąga pkt karta M760 a ile ta w komputerze stacjonarnym i porównaj wyniki. Edytowane 28 Lipca 2005 przez grzegorz_ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 No niestety, widze, ze chyba kupiles sprzet nie do konca wiedzac co kupujesz... Dlatego wlasnie trzeba czytac uwaznie forum, a przedewszystkim dokladnie zapoznac sie z tematem i z danym modelem, zanim sie na niego zdecydujemy. Tak to jest, ze zintegrowane grafy demonami wydajnosci nie sa... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lajne Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 wiesz, za laptopa dałem 2.5tyś (nówka) + dostałem karte connect2air Wlan USB o wartości ponad 50euro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Mam pytanie, kupuję lapka też grafą intel extreme grafics 2 (jak podpisie) i jestem ciekaw do jakiej grafy z desktopa jest ona porównywalna? teraz ma GF4 mx400 - ta intela będzie od niej gorsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_ch Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Mam pytanie, kupuję lapka też grafą intel extreme grafics 2 (jak podpisie) i jestem ciekaw do jakiej grafy z desktopa jest ona porównywalna? teraz ma GF4 mx400 - ta intela będzie od niej gorsza? 1574253[/snapback] oczywiście, że GF4 mx400 będzie wydajniejsza od intelowskiej zintegrowanej karty Intel Extreme Graphics 2. Sprzęt z zintegrowaną kartą graficzną możesz spokojnie używać do celów biurowych, oglądania filmów, surfowania po internecie, itp. Zagrać można w jednynie proste gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) W takim celu kupuję właśnie laptopa :) (praca biurowa itp.) Do prostych gier zalicza się może Age of emieres 2 lub heroes 3? bo jak tak to ok (powinno iść, chodzilo mi kiedys na grafie 4mb i procku 133 :D) Edytowane 30 Lipca 2005 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 POWIEDZMY TO RAZ NA ZAWSZE Intel Extreme Graphics to jest wlasnie taki GF2mx. Wydajnosc na poziomie 1300-2000 pkt w 3d2001 (w zaleznosci od procka) czyni go praktycznie niegrywalnym dla gier wypuszczonych po 2003 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Nareszcie konkretna odpowiedź :) Teraz wiem na czym stoję. Dla niegracza same punkty nic nie mówią :rolleyes: Edytowane 30 Lipca 2005 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...