Luizyt Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Po zamianie grafy na radka 9000 założeniu WC i podkreceniu mojego durona na napieciu ponad 2.0v zaczełypojawiać sie dziwne zwisy poprostu np podczas czytania www komp sie zawiesza i reset nie pomaga dopiero włącznik na zasilaczu go rusza. Czy przyczyną tego moze być zasilacz a dokładniej 5v które po podniesieniu Vcoredo 2.1 zpada do około 4.70 bez super obciążeniana na nominalnym vcore jest jakieś 4.88 Procek troche pokręcony ale chodził na tyle i na takim vcore ale sie grzał strasznie, zmieniłem na radka a on ciągnie trochę wiecej niż riva. Zasilacz to jakiś King Star 235W. nie mam zbyt dozo sprętu w kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 pozycz od kumpla zasilke ,najlepiej 300w ,i sprawdz czy dzieje siew tak samo???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 no właśnie nie mam od kogo. Czy napiecie 4.7 dle pieć to naprawde mało czy jeszcze jakoś ujdzie reszta napiec jest dobra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Po zamianie grafy na radka 9000 założeniu WC i podkreceniu mojego durona na napieciu ponad 2.0v zaczełypojawiać sie dziwne zwisy poprostu np podczas czytania www komp sie zawiesza i reset nie pomaga dopiero włącznik na zasilaczu go rusza. Czy przyczyną tego moze być zasilacz a dokładniej 5v które po podniesieniu Vcoredo 2.1 zpada do około 4.70 bez super obciążeniana na nominalnym vcore jest jakieś 4.88 Procek troche pokręcony ale chodził na tyle i na takim vcore ale sie grzał strasznie, zmieniłem na radka a on ciągnie trochę wiecej niż riva. Zasilacz to jakiś King Star 235W. nie mam zbyt dozo sprętu w kompie Ja stawiam na zasilacz, jak mialem 230 W (z tym wszystkim co w konfigu) bylo dokladnie to samo 8) Po wymianie na 300 W - zadnych zwisow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Po zamianie grafy na radka 9000 założeniu WC i podkreceniu mojego durona na napieciu ponad 2.0v zaczełypojawiać sie dziwne zwisy poprostu np podczas czytania www komp sie zawiesza i reset nie pomaga dopiero włącznik na zasilaczu go rusza. Czy przyczyną tego moze być zasilacz a dokładniej 5v które po podniesieniu Vcoredo 2.1 zpada do około 4.70 bez super obciążeniana na nominalnym vcore jest jakieś 4.88 Procek troche pokręcony ale chodził na tyle i na takim vcore ale sie grzał strasznie, zmieniłem na radka a on ciągnie trochę wiecej niż riva. Zasilacz to jakiś King Star 235W. nie mam zbyt dozo sprętu w kompie Ja stawiam na zasilacz, jak mialem 230 W (z tym wszystkim co w konfigu) bylo dokladnie to samo 8) Po wymianie na 300 W - zadnych zwisow. Zastanawiam sie czy opłaca sie wymieniać na jakiś 300-350W no-ame bo na jakąś firmówkę to mnie narazie nie stać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Zastanawiam sie czy opłaca sie wymieniać na jakiś 300-350W no-ame bo na jakąś firmówkę to mnie narazie nie stać Ja mam Codegena (ktory podobno jest syfem totalnym i w ogole tylko do smieci) i wszystko chodzi OK - jak dotad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ja rowniez mam codegena i moi kumple maja codegeny i wszystko smiga oki. BTW ja rowniez sadze ze to wina zasilki zmien ja!!! na jakas 300W lub wyzsza jesli masz na to fundusze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 na 100% zasilqa nie wyrabia :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dokładnie. Ja mam Codegen 300W i jest cool!!!!!! Naprawde warto zmienic sobie zasilke na cos takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Luizyt - OT - jaki to model ten wiatrak co masz w avatarku ? Bo nie mogę dojść, a mam jeden taki z odzysku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Luizyt - OT - jaki to model ten wiatrak co masz w avatarku ? Bo nie mogę dojść, a mam jeden taki z odzysku :DIMHO to będzie jakiś SPIRE, ale model juz napewno nieprodukowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ANalfabeta - że Spire i nieprodukowany to wiem, bo nie ma go na stronie producenta. A co do problemu to krążą ploty "na mieście", że Radeony są wrażliwe na słabe zasilacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...