Skocz do zawartości
lightmyway

Problem Z Nagrywarką Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

kupiłem sobie nagrywarkę dvd Samsung TS-H 555, podłączyłem pod osobną taśmę i niby wszystko fajnie, tylko, że nie odtwarza mi żadnego filmu :angry:

próbowałem z różnymi płytami (oficjalnymi) i różnymi odtwarzaczami (wmp, all player, sub-edit) , ale efekt zawsze jest ten sam - wyświetla pierwsze klatki filmu, potem zwis programu, wywala komunikat o błędzie i zamyka program. Jedną płytę udało mi się odtworzyć bez zamknięcia programu, ale wtedy znów obraz składał się ze skaczących kolorowych kwadratów :mur:

Próbowałem podpiąć pod inną taśmę, uaktualniłem stery karty video i nagrywarki, update windowsa mam na bieżąco i nic. Dodam, że cd-audio odbiera bez zarzutu.

Mam windowsa xp pro, pentium IV 1.7 ghz, 256 RAMu. Poniżej podaję komunikat, który wywala przy odtwarzaniu:

AppName: subedit.exe AppVer: 1.0.0.4040 ModName: neaudio.ax

ModVer: 1.0.4.36 Offset: 00008666

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, bo w temacie dvd jestem zielony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem powoduje subedit, spróbuj otworzyć w innym programie :D

1570390[/snapback]

próbowałem, ale bez rezultatów - ten sam efekt i ten sam komunikat, tylko nazwa odtwarzacza się w nim zmienia. Chyba, że miałeś na myśli odinstalowanie w ogóle sub-edita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowałem dvd powera - tym razem poszło w miare gładko, ale zeby nie było jeszcze idealnie co jakiś czas przytyka mi obraz - chwilowe zatrzymanie dźwięku i obrazu i potem jedzie dalej.

Jest na to jakis sposób?

1570500[/snapback]

wywal wszystkie kodeki i zainstaluj od nowe subedta też ale go nie instaluj :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi