Skocz do zawartości
Kas

Astak Ddr 1 Gb/600 Samsung Tccd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dawna przymierzalem sie do zakupu a-dat Vitest ddr 600, a nagle wsiaklo nie ma ich nigdzie w sklepach w polsce :(

czy te Astaki sa porwnywalne z Vitestami ?? czy moze sa jakies inne pamieci godne uwagi do o/c ??

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=15798&sid=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze te corsairy sa slabsze od Vitest. O ile sie nie myle niejaki draak je posiada i pochlebnie sie o nich nie wypowiadal...oczywiscie moge sie mylic pamiec zawodna jest :)

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polece to http://www.gral.pl/podzespoly/index_opis.p...rd=&pdgr=&aaa=1

Dodam ze przetestowane przezemnie.

Masz okazje przetestować Patrioty 2x1GB 2-5-3-2.

Mam ochote coś takiego kupić, ale nigdzie nie moge znaleźć sensownych testów na podkręcanie.

Edytowane przez Gray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz okazje przetestować Patrioty 2x1GB 2-5-3-2.

Mam ochote coś takiego kupić, ale nigdzie nie moge znaleźć sensownych testów na podkręcanie.

1573544[/snapback]

MIalem je w domu ale nei chcialy chodzic na 250 2.5-3-3 wiec ich wiecej nie testowalem dalej.

Teraz mam astaki do zabawwy.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PITer

PC5000 DDR ?? to na jakiej czestotliwosci one chodzily przy tych timingach ??

Tetowales moze Vitesty dla porownania i co z tymi Atakami o ktorych wspominales.

1575729[/snapback]

Na screanach sa wyniki z PDP Patriot XBLK na TCCD ustawionych 312Mhz 2.5-3-3 2.8v. Vitestami sie nie bawilem. Teraz mecze Astaki na winbondzie jak narazie 243Mhz przy nalepszych alphah :)

EDDY

Odradzam Ci Twinmosy na Winbondzie (PCB nie wytrzymuje) lepiej dolozyc i kupic doibre astaki 2x512Mb na winbondzie z radiatorami, gwarancja na 2-2-2-5 za 600zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się na razie kiepsko osfajam z moimi Patriotami. Zacząłem testować poszczególne kości bo zaczął mi się komp wykrzaczać powyżej 300MHz. I co się okazuje jedna kość robi z palcem w nosie 322MHz z timingami 2,5-3-3-7 na 2,7V a druga za chiny stabilnie nie może do 300MHz dobić :( Wczoraj chodziły na 300MHz w dualu ale nie miałem czasu sprawdzić dokładnie.

Edit:

Po dokładnych testach jedna kość co miała robić z palcem w nosie 322MHz tego nie robi.

Max co stabilnie z Gold memory włacznie to 312MHz ale timingi to 2,5-4-3-7 przy 1T

Druga to wykrzacza się przy 298MHz z max. timingami 3-4-4-8 1T :(

W dualu aby było stabilnie muszę zjechać do 287MHz i timingi 2,5-4-4-8 1T. 1MHz w górę i crash test :(

Po pięknym wstępie kiedy to odpaliły na 300MHz z 1T i timingami 2,5-3-3-7 (ale nie miałem czasu potestować) następne odpalenie po powrocie z pracy przyniosło natychmiastowy blue screen i teraz chodzą niewiele szybciej od moich Hynix-ów.

A miało być tak pięknie, reportaże, wywiady, wizyty w zakładach pracy .............

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PITer i jak ida Ci Astak`i DDR 1 GB/400 (2 x512 MB) CL2, ostatnio miales stabilnie okolo 250 MHz a teraz? poprawilo cos sie?

1585552[/snapback]

245Mhz.

tu jeszcze maja patrioty http://www.gral.pl/podzespoly/index_opis.p...rd=&pdgr=&aaa=1 i dokladnie te sztuki które ja testowalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi