Kas Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Witam Od dawna przymierzalem sie do zakupu a-dat Vitest ddr 600, a nagle wsiaklo nie ma ich nigdzie w sklepach w polsce :( czy te Astaki sa porwnywalne z Vitestami ?? czy moze sa jakies inne pamieci godne uwagi do o/c ?? http://sirius.pl/product.php?action=info&id=15798&sid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 ja zamowilem Corsair 2x512MB XL TCCD za 850 zl u luksa od nas z forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) tylko ze te corsairy sa slabsze od Vitest. O ile sie nie myle niejaki draak je posiada i pochlebnie sie o nich nie wypowiadal...oczywiscie moge sie mylic pamiec zawodna jest :) Edytowane 28 Lipca 2005 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 wes titesty 600 , pozniej 800zl za komplet lepsze od corsairow itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A ja polece to http://www.gral.pl/podzespoly/index_opis.p...rd=&pdgr=&aaa=1 Dodam ze przetestowane przezemnie. Dostalem na na 2 dni 2 takie komplety i oby dwa smigaly tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) A ja polece to http://www.gral.pl/podzespoly/index_opis.p...rd=&pdgr=&aaa=1 Dodam ze przetestowane przezemnie. Masz okazje przetestować Patrioty 2x1GB 2-5-3-2. Mam ochote coś takiego kupić, ale nigdzie nie moge znaleźć sensownych testów na podkręcanie. Edytowane 30 Lipca 2005 przez Gray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Masz okazje przetestować Patrioty 2x1GB 2-5-3-2. Mam ochote coś takiego kupić, ale nigdzie nie moge znaleźć sensownych testów na podkręcanie. 1573544[/snapback] MIalem je w domu ale nei chcialy chodzic na 250 2.5-3-3 wiec ich wiecej nie testowalem dalej. Teraz mam astaki do zabawwy. Edytowane 30 Lipca 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Piter, jakie byś polecił DDR 1 GB co działają >225 MHz przy cl 2 (może być 2.5)? To wygląda ciekawie. Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez EDDY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @PITer PC5000 DDR ?? to na jakiej czestotliwosci one chodzily przy tych timingach ?? Tetowales moze Vitesty dla porownania i co z tymi Atakami o ktorych wspominales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @PITer PC5000 DDR ?? to na jakiej czestotliwosci one chodzily przy tych timingach ?? Tetowales moze Vitesty dla porownania i co z tymi Atakami o ktorych wspominales. 1575729[/snapback] Na screanach sa wyniki z PDP Patriot XBLK na TCCD ustawionych 312Mhz 2.5-3-3 2.8v. Vitestami sie nie bawilem. Teraz mecze Astaki na winbondzie jak narazie 243Mhz przy nalepszych alphah :) EDDY Odradzam Ci Twinmosy na Winbondzie (PCB nie wytrzymuje) lepiej dolozyc i kupic doibre astaki 2x512Mb na winbondzie z radiatorami, gwarancja na 2-2-2-5 za 600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 A są takie Astaki w jednym module 1 GB?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 A są takie Astaki w jednym module 1 GB?:) 1575824[/snapback] nie , tylko 512MB max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Dzięki PITer właśnie szukałem czegoś takiego o nich. Zamowiłem Patrioty XBLK w sobotę powinny dziś lub jutro być u mnie to zobaczę co potrafią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 tylko ze te corsairy sa slabsze od Vitest. O ile sie nie myle niejaki draak je posiada i pochlebnie sie o nich nie wypowiadal...oczywiscie moge sie mylic pamiec zawodna jest :) 1570801[/snapback] Tych Corsairów jest kilka rewizji :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Już dotarły :D I od razu to co w podpisie ale będzie więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Już dotarły :D I od razu to co w podpisie ale będzie więcej ;) 1576788[/snapback] Mozesz zobaczyc jaki jest max tej pamieci i przy jakich timingach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 ja zamowilem Corsair 2x512MB XL TCCD Tych Corsairów jest kilka rewizji :-P 1576777[/snapback] Rewizja 1.2 nie jest zła..... :wink: http://www.insanetek.com/index.php?page=co...twinxpc3200xl_3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 wstepnie wiem ze memki ibiz odpiera 8 sierpnia , wiec mysle ze do piatku juz bede u mnie i bede mogl sie pochwalic jak skigaja i jaka rev , czeka mnie weekend osfajania sie z TCCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja się na razie kiepsko osfajam z moimi Patriotami. Zacząłem testować poszczególne kości bo zaczął mi się komp wykrzaczać powyżej 300MHz. I co się okazuje jedna kość robi z palcem w nosie 322MHz z timingami 2,5-3-3-7 na 2,7V a druga za chiny stabilnie nie może do 300MHz dobić :( Wczoraj chodziły na 300MHz w dualu ale nie miałem czasu sprawdzić dokładnie. Edit: Po dokładnych testach jedna kość co miała robić z palcem w nosie 322MHz tego nie robi. Max co stabilnie z Gold memory włacznie to 312MHz ale timingi to 2,5-4-3-7 przy 1T Druga to wykrzacza się przy 298MHz z max. timingami 3-4-4-8 1T :( W dualu aby było stabilnie muszę zjechać do 287MHz i timingi 2,5-4-4-8 1T. 1MHz w górę i crash test :( Po pięknym wstępie kiedy to odpaliły na 300MHz z 1T i timingami 2,5-3-3-7 (ale nie miałem czasu potestować) następne odpalenie po powrocie z pracy przyniosło natychmiastowy blue screen i teraz chodzą niewiele szybciej od moich Hynix-ów. A miało być tak pięknie, reportaże, wywiady, wizyty w zakładach pracy ............. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 no niestety ja tez z braku dostępności PDP Patriot i A-Data Vitesta, róznież poważnie zastanawiam sie nad Astak-ami i chyba wezme je bo cena jest w miarę przystępna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Patrioty są np tu http://mbc.waw.pl/ za 810pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roziu Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @PITer i jak ida Ci Astak`i DDR 1 GB/400 (2 x512 MB) CL2, ostatnio miales stabilnie okolo 250 MHz a teraz? poprawilo cos sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @PITer i jak ida Ci Astak`i DDR 1 GB/400 (2 x512 MB) CL2, ostatnio miales stabilnie okolo 250 MHz a teraz? poprawilo cos sie? 1585552[/snapback] 245Mhz. tu jeszcze maja patrioty http://www.gral.pl/podzespoly/index_opis.p...rd=&pdgr=&aaa=1 i dokladnie te sztuki które ja testowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...