Skocz do zawartości
Cruel

Router Do Dsla - Nastepca Spalonego D-linka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od prawie 3 miesięcy jestem w sieci dsl 1mbit, podzielonej na 5 osób. Wczoraj router, d-link 604, nagle padł. Nie dało się na niego dostać, nie działały restarty, wrócił na gwarancję. Kiedy jeszcze działał, b. często się wieszał, niektórzy narzekali na zerwane połączenia z serwerem w grach multi. I teraz właściwe pytanie - jaki router, stabilny i pewny, w cenie powiedzmy do 300zł, polecilybyście do wyżej wspomnianej sieci? DSL 1Mbit o bardzo dużym ruchu sieciowym - eMule i torrenty zapuszczone praktycznie nonstop, do tego kompy pracujące po parenaście godzin dziennie....

Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały D-Link - szajs totalny ... Ja polecam Asmaxa 704n - mam sieć z 11 ludkami - chodzi jak burza - nie pamiętam czy się sam zwiesił przez półtora roku :D .... Tylko jesli chcecie ściagać w parę osób, to trzeba poprzycinać upload do minimum (niestety) i podzielić jakoś download, żeby zawsze te 28 kB zostawało na przeglądanie stron dla wszystkich. Jeśli jest was tylko 5ioro, to chyba się dogadacie - zawsze można się podzilić nockami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały D-Link - szajs totalny

1571361[/snapback]

Byłbym ostrozniejszy w ferowaniu takich drastycznych wyroków w stosunku do sprzętu D-Link. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czego mam wymagać - bezproblemowej pracy. W chwili obecnej mam pod opieką dwa Asmaxy - oba chodzą od 1,5 roku BEZPROBLEMOWO, z czego jeden jest cały czas obciążony P2P - sieć blokowa. Jak na sprzęt za 200 zeta to strasznie zadziwiające nie?

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... ja dostałem wczoraj router Planet XRT-401D - na próbę, na czas naprawy poprzedniego. Niby na próbę, ale oczywiście zakup został dokonany - 155zł, jednak zastrzeżenia 7 dni testów. I? Sprzęt nie wytrzymał nawet jednej doby :| Stało się dokładnie to co z poprzednim - padnięty, nie można restartować, nie można się na niego dostać. Ma ktoś jakiś pomysł, o co tu biega? Co może być powodem? Przecież to jest przegięcie, boję się kupować jakikolwiek router....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z zasilaniem? Podłącz go może do innego gniazdka/fazy (uziemienie?), podepnij tylko jeden kabel sieciowy na początek .... Ew. może coś z modemem providera :/ ...

Niestety, nie mam go już jak podłączać, bo padł na dobre - nie działają jakiekolwiek próby reanimacji, nie można się też na niego dostać. Ciekawe co w sklepie powiedzą...

Chyba faktycznie decydowałbym się na tego Asmaxa - ale znowu boję się, że stanie się to samo :| Przecież to jest lekko dziwne, że w ciągu 2-3 dni padają dwa różne routery, różnych firm, w dokładnie ten sam sposób. Może faktycznie coś z zasilaniem - ale z drugiej strony, przecież d-link działał względnie normalnie przez 2 miesiące, dlaczego padł tak nagle?

Czy faktycznie wina może leżeć po stronie modemu od tepsy? A jeśli tak, co z tym fantem zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi