Skocz do zawartości
Gość fredus

Czy Może Sie Cos Stac Z Moim Radeonem 9600 Pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze tego topica jeszcze raz bo w sumie nikt mi na niego nie odpowiedział a więc czy karta może sie za jakis czas uszkodzic kiedy program do podkrecania pokazuje że są artefakty a ja ich nigdzie nie widze,3D mark 03 przeszedł bezbłędnie w grach ani w windzie artów nie ma... KOMPUTER TEZ SIE NIE ZAWIESZA więc jak może się z nią cos stać czy nie?? BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zassaj sobie program rthdribl v1.2, odpal go na pare godzin, jak on nie pokaże artefaktów, to sprubuj wyedytować bios na karcie, jak zamontujesz już nowy bios z twoimi ustawieniami taktowania, to odpal jeszcze raz ten prog do podkręcania [zakładam że Ati Tool], czasami bywa tak że karta skrecona pod windom wyżuca arty, a z wyedytowanym biosem na tych samych ustawieniach już jest ładnie i slicznie [radki 9550/9600/pro/xt]

Generalnie to i tak bym się nie przejmował tym progiem do podkręcania, ale lepiej dmuchac na zimne, apropo dmuchania, sprawdz czy karta się grzeje [organoleptycznie jak niemasz termometru].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakim programem można edytować bios pod Ati?? A edytowanie i montowanie biosu na nowo jest bezpieczne? Nie bedzie np takiej sytuacji że karta ,,umiera,, i trzeba ją wskrzesac kartą PCI JAK TO JEST?

Akercocke a jak na tych ustawieniach co niby są artefakty w tym programie co mi zapodałes ich nie bedzie to będą mogły zostać te ustawienia??

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw wyciągasz bios programem FlashROM [chyba że masz karte Gigabyte'a to wtedy używasz programu gvf15], edytujesz progiem RaBiT-1.6, potem wgrywasz swuj zedytowany bios, jak coś pujdzie nie tak [bardzo mała szansa] to faktycznie ratujesz się kartą na PCI, jeśli karta niebedzie chciała nowego biosu [blokada] to zmieniasz w rabicie Device ID: na 4150, SubSystem ID: na 2064 i SubVendor ID: na 1002 [iD Radka 9600 Power Color] co zniesie blokade.

Szansa że karta padnie jest znikom, jeśli nie bedziesz ruszał timingów pamięci.

Powodzenia

ps one kozie death, bez ryzyka nie ma frajdy :)

ps2 wszystkie progi do znalezienia na www.google.pl

EDIT: tak, jak na tym progu co ci zapodałem niebędzie artów to zostaw te ustawienia

Edytowane przez Akercocke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi