Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Mam 256MB DDR Kingston'a na kościach Nanya 8) Jakie timingi ustawić dla tych kostek (agresywne :twisted: ). Szukałem, szukałem i nic nie znalazłem... W Bios'ie mam: DRAM CAS Latency - 2.5 Bank Interleave - 4 Bank Precharge to Active (Trp) - 3T Active to Precharge (Trans) - 6T Active to CMD (Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 4 Level DRAM Command Rate - 2T Command Write Recovery Time - 3T I co Wy na TO? Serdeczne dzięki za wszystkie posty! Pozdrawiam... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ustaw na początek: DRAM CAS Latency - 2 Bank Interleave - 4 Bank Precharge to Active (Trp) - 3T Active to Precharge (Trans) - 5T Active to CMD (Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 4 Level DRAM Command Rate - 1T Command Write Recovery Time - 3T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dzięki dARIO... Sprawdzę to dzisiaj... Może ktoś jeszcze się wypowie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jak by się działo coś złego to zmień command time na 2T i sprawdź czy problem znikł - niektóre mobo i pamiątki potrafią źle chodzić z takim ustawieniem :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ja mam takie pamięci i umnie na ustawieniach DRAM Command Rate - 1T Command chodzą dobrze. Nawet kilka punktów mi na SANDRZE przybyło :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 a czy ktos wie dlaczego tak jest najlepiej bo np DRAM CAS Latency - 2 to wiem dlaczego, a co do innych ustawiem to nie mam za bradzo pojecia za co one odpowiadaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Wal na maksa. TRP też. U mnie Kingstony to wytrzymują bez trudu, no ale są na Winbondach. Chyba że popędzasz FSB to zjedź z CL2 a resztę zostaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Wal na maksa. TRP też. U mnie Kingstony to wytrzymują bez trudu, no ale są na Winbondach. Chyba że popędzasz FSB to zjedź z CL2 a resztę zostaw FSB ma na razie w normie. "Wal na maksa. TRP też" to znaczy, że na 2T :?: Cholera jestem w "tym" zielony :mrgreen: Może ktoś zna siakiś link, gdzie można coś poczytać na TEMAT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ustaw na początek: DRAM CAS Latency - 2 Bank Interleave - 4 Bank Precharge to Active (Trp) - 3T Active to Precharge (Trans) - 5T Active to CMD (Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 4 Level DRAM Command Rate - 1T Command Write Recovery Time - 3T Ty chyba rzeczywiście piszesz na początek... A jak wszystko chodzi stabilnie to ja dodatkowo proponuję te 2 zaznaczone przeze mnie opcje dać na 2T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ustaw na początek: DRAM CAS Latency - 2 Bank Interleave - 4 Bank Precharge to Active (Trp) - 3T Active to Precharge (Trans) - 5T Active to CMD (Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 4 Level DRAM Command Rate - 1T Command Write Recovery Time - 3T Ty chyba rzeczywiście piszesz na początek... A jak wszystko chodzi stabilnie to ja dodatkowo proponuję te 2 zaznaczone przeze mnie opcje dać na 2T No wtedy już będzie max aggresive :), ale of course RACJA - dawaj na 2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Wielkie dzięki Panowie... Wczoraj wypróbowałem: DRAM CAS Latency - 2 Bank Interleave - 4 Bank [bPrecharge to Active (Trp) - 3T Active to Precharge (Trans) - 5T Active to CMD (Trcd) - 3T DRAM Burst Lenght - 4 DRAM Queue Depth - 4 Level DRAM Command Rate - 1T Command Wszystko działało bez zarzutu... DZisiaj wtpróbuje dalsze ustawienia... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...