vikingpl Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A więc. Mam 9500pro, którego postanowiłem sprzedać. Pierwotny plan zakładał zakup Sapphira 9800 pro, niestety po drodze padł mi dysk i moja kieszeń trochę się odciążyła. Po wielu godzinach spędzonych na tym forum postanowiłem jednak zakupić 6600. Dlaczego? - ponieważ jest tańszy - ponieważ pokończyłem gry takie jak Hl2, D3, Riddick czy Farcry nie narzekając zbytnio na fps, i mam teraz nadzieję pograć sobie np. w farcry wykorzytując możliwości 6600. Testowałem ostatnio farcry - max. detale, 1024x768, spada do ~22fps po wejściu na otwarty teren na samym początku więc gdybym zjechał z detalami na np. high to jest miodzio. - ponieważ w najbliższej przyszłości (do końca roku) nie zapowiadają się żadne rewolucyjne gry któreby wymagały super karty. Stalker przełożony na przyszły, F.E.A.R raczej nie będzie miał super wymagań, może wyjdzie Gothic. - gram na 1024 i więcej raczej nie pzrewiduję chociaż monitor to nie problem (Philips brilliance 109p40), nie korzystam z AA chyba że naprawdę nie robi to różnicy. Znalazłem to: prolink ale nie wiem czy nie warto kupić tańszej tutaj. Martwią mnie opowieście o bolących oczach dlatego wolę zainwestować więcej w mam nadzieję lepszej jakości kartę. Chociaż miałem kiedyś Gainwarda GF3Ti i sprzedałem go po pół roku bo szybko męczył mi się wzrok. Mam tylko nadzieję że to nie przypadłość wszystkich GF. Koniecznie AGP. Nie wiem czy nie warto wycisnąć jeszcze trochę z kieszeni (26zł) i kupić to: 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek95 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 a nie lepiej to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17339 ??????Mi osobiscie lepiej by sie elasnie to widzialo.Wlasnie zaczelem na to kase zbierac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikingpl Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Nie pamiętam już dokładnie dlaczego ale na forum wyczytałem że jakaś szczególnie super ona nie jest w związku z czym sie wycofałem. To chyba też moja ochota cięcia wydatków. Na allegro można ją kupić za 530. Wolałbym poniżej 500zł. Przez chwilę przeżyłem słabość do 256MB ale już mi przeszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 a może to w tej cenie nie dostaniesz nic lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 a może 1572063[/snapback] ta karta jest owszem dobra, ale o kreceniu pamięci mozna zapomnieć, są to hynixy 3.6ns ale nawet gdy sie podkręci o 10mhz w góre wyskakują arty itp :huh: rdzeń idzie na 550MHz ale co z tego jak pamięci stoją w miejscu... lepiej dołożyć i kupić Gigabyte który ma pamięci 4ns, ale ida na 700MHz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikingpl Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Właśnie, czemu nie? Zwróciłem już na nią uwagę wcześniej z tym że w sirius.pl jest za 461. Czy oprócz niemożności podkręcenia ma inne wady? Dlaczego jest jakby nie patrzeć jedną z najtańszych kart na rynku? Tańsze jest tylko to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Możliwe ze jak sie wgra inny BIOS karta bedzie dała się kręcic(pamięci) ale nawet jezeli nie to za 460zł GF6600 i Zalman to naprawde dobra cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) w siriusie za 461zł to jest ale nie zalmanie tylko standardowe chłodzenie patrz tutaj a na zalmanie kosztuje 508zł Edytowane 29 Lipca 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikingpl Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) A bawiliście się kiedyś w zamawianie z USA? Gdyby dało się ominąć VAT to gigabyte kosztowałby z przesyłką do Polski 460zł. @sideband po co mi chłodzenie zalmana skoro i tak jak napisal grzesiu nie da się jej podkręcać? Edytowane 29 Lipca 2005 przez vikingpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A może ktoś chciałby moją kartę kupić? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Nie byłem tam dawno ale zajrzyja na storne ProLine. www.proline..pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...