r0bu$ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) siemka mam WindeXP i w katalogu C mam takie dwa pliki z rozrzeszeniem .sys - Hiberfil.sys [zajmuje 511mb] - Pagefile.sys [zajmuje 768mb] mam Durona850,512ddram,geforce2mx100/200,ASUS A7v600-X ,SP2 itd czy moge usunąć te pliki po co one tu są czy są potrzebne czy jak usune nic sie nei stanie , jaką role spelniają ??????????????/ HELP Edytowane 29 Lipca 2005 przez r0bu$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Pierwszy to chyba hibernacja a drugi plik wymiany czyli tzw. pamiec wirtualna. Tego drugiego nie usuniesz tak czy siak bo jest chroniony, mozesz jedynie zmniejszyc jego rozmiar czego nie polecam. Mozna to zrobic tu: panel sterowania - system - zaawanstowane - wydajnosc - wlasciwosci - zaawansowane... Drugi plik mozesz usun poprostu poprzez wylaczenie hibernacji panel sterowania - opcje zasilania - hibernacja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...